Oliebollen met bier maken maar dan net even anders. Ik kreeg vorige week een heerlijk pakket van Grolsch opgestuurd. Hierin zat een recept om oliebollen met bier te maken en de nieuwe fles Grolsch Finale. Hier wilde ik echt heel erg graag mee aan de...
Deze Koreaanse kip in een wrap met dip is absoluut geen straf om te eten. Het idee van deze Koreaanse wraps komt van de HelloFresh site. De marinade van de kip is een combinatie van dat recept en de Thaise biefstuk die wij hebben gemaakt op Familie...
Couscous met fetakaas en peterselie is een heel simpel en makkelijk gerecht. Een gerecht wat je als bijgerecht bijna overal bij kan serveren. De zachte en korrelige smaak van de couscous combineert super lekker met het zoutige van de feta. Ik heb...
Gegrilde groenten van de bbq zijn erg lekker en super makkelijk te maken. Er is alleen wat snijwerk voor nodig maar verder hoef je eigenlijk helemaal niets te doen. De bbq doet al het werk voor jou. Natuurlijk kan je de groenten ook in de oven...
Lamsrack met pistache, sumak en sesam Recept Afdrukken Lamsrack met een kruidige krokante korst van pistache, sesam en sumak. Klaargemaakt op de Big Green Egg wat extra smaak geeft en het vlees super mals maakt. KeukenMediterraanse Keuken, Moorse...
Gekarameliseerde ananas van de BBQ Recept Afdrukken Porties Prep Tijd 6 personen 10 minuten Kook Tijd 10 minuten Porties Prep Tijd 6 personen 10 minuten Kook Tijd 10 minuten Gekarameliseerde ananas van de BBQ Recept Afdrukken Porties Prep Tijd 6...
Hotdog Mexicaans Recept Afdrukken Maaltijdavondeten KeukenMexicaanse Porties Prep Tijd 4 hotdogs 15 minuten Kook Tijd 10-15 minuten Porties Prep Tijd 4 hotdogs 15 minuten Kook Tijd 10-15 minuten Hotdog Mexicaans Recept Afdrukken Maaltijdavondeten...
Zelf Koreaanse kimchi maken is misschien wel één van de leukste en makkelijkste dingen die er is. Je hoeft er namelijk niet eens voor te koken. Het gaat vooral om de tijd die je ervoor moet nemen. Zowel om de kimchi te maken als om hem te laten...
Deze appelflappen met rum en rozijnen heb ik dit keer op aanvraag van Jan Willem gemaakt. Hij houdt eigenlijk helemaal niet zo van zoet maar toen hij hoorde dat ik voor Familie over de Kook appelflappen ging maken met Licor 43 en amandelspijs en een...
Deze Old Dutch Burger van de McDonald’s had ik vorige week gemaakt voor onze foodblog Familie over de Kook. Uiteraard mag deze burger natuurlijk ook niet ontbreken op B4men. Jij lust namelijk vast wel een goede burger…..toch 😉 Wij...
Deze kippenvleugels met chimichurri van de bbq zijn iets pittig, kruidig en echt super lekker. Chimichurri is een kruidige saus of eigenlijk eerder een soort marinade uit de Argentijnse/Uruguayaanse keuken. Het wordt veelal bij gegrild rundvlees...
Deze pittige Surinaamse gehaktballen in jus waren echt zo ontzettend lekker. Zo lekker zelfs dat ze nog net niet iedere week wel een keertje op tafel komen. Je kan wel zeggen dus dat we er een nieuwe verslaving bij hebben. Deze gehaktballen zijn...
Deze Italiaanse stoofschotel van de bbq met sukade was echt waanzinnig lekker! Ik durf eigenlijk wel te beweren dat dit de lekkerste pastasaus was die ik ooit gemaakt heb en dat zijn er heel wat! Jan Willem had jullie vorige keer al laten zien hoe...
Gaiarine, 1-2 juli – Een weekend Italië. Supergaaf! Zeker als je gevraagd wordt voor het Prime Uve Invitational BBQ Championship. Peter kreeg met LetzQ een van de wildcards en vroeg mij, Gertjan, mee voor de extra te bereiden catagoriën buiten...
Vandaag leg ik jullie meer uit over de sukade. Deze keer geen draadjesvlees of stoofpot (deze komt later) maar we gaan de sukade zo voorbereiden dat je hem kan grillen als biefstuk. Voordeel, lekkerder en simpeler gaat het niet worden. De sukade...
Ben jij ook zo gek op Licor 43? Dan is deze kip in Licor 43 met spek van de bbq echt een dikke aanrader! Ik maakte niet alleen kip in Licor 43 maar ik maakte ook nog een super lekkere dipsaus met Licor 43. Als je dan toch bezig bent 😉 Hoe langer de...
Laatst kregen wij (Peter en Gertjan) de vraag om samen met iemand te gaan koken en een mooie tonijnburger van de bbq te maken. Bbq’en is natuurlijk altijd leuk maar daar gaan we natuurlijk geen tonijn uit blik bij gebruiken maar verse tonijn...
Als ik niet bbq ( ja, dat doe ik bijna dagelijks ) dan eet ik vaak iets compleet anders. Als we dan fastfood willen dan heeft KFC wel mijn voorkeur en dan de pittige kippenboutjes. Geïnspireerd door hun knapperige kip, zat ik op een gegeven moment...
Het is weer weekend en dus heb je misschien tijd om deze Daging Smoor ofwel Indisch stoofvlees te maken. Officieel is Daging Smoor een iets zoeter stoofvlees maar aangezien wij van veel smaak en pit houden heb ik het recept naar eigen smaak...
Eigenlijk ben ik zelf helemaal niet zo’n liefhebber van gamba’s maar voor deze pittige gamba’s in sweet chilisaus maak zelfs ik een uitzondering. De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze toch? Ik weet dat Jan Willem heel...
Vandaag heb ik voor jullie het recept van het lekkerste stoofvlees wat ik tot op heden gemaakt heb. Het recept van deze pittige Indisch stoofvlees was echt om je vingers bij af te likken. Soms heb je van die gerechten waar je echt heel erg trost op...
Ik tref het toch maar mooi thuis! Vorige week had Marie Louise namelijk deze super lekkere stoofpot gemaakt van kip in bier. Regelmatig kwam zij de barbershop in om te helpen en iedere keer rook ik al de super heerlijk geur van haar stoofpot. Je...
test gepaneerde speklap op een broodje Recept Afdrukken Maaltijdavondeten, lunch, middageten KeukenNederlandse keuken Porties Prep Tijd 4 broodjes 15 minuten Kook Tijd 6-10 minuten Porties Prep Tijd 4 broodjes 15 minuten Kook Tijd 6-10 minuten...
kip in pittige pindasaus Recept Afdrukken Maaltijdavondeten, Main Dish KeukenAziatische keuken Porties Prep Tijd 4 personen 10 minuten Kook Tijd 15-20 minuten Porties Prep Tijd 4 personen 10 minuten Kook Tijd 15-20 minuten kip in pittige pindasaus...