Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Vandaag heb ik voor jullie het recept van het lekkerste stoofvlees wat ik tot op heden gemaakt heb. Het recept van deze pittige Indisch stoofvlees was echt om je vingers bij af te likken. Soms heb je van die gerechten waar je echt heel erg trost op bent….dit is er zo één. Ik ben niet iemand die zegt dit “moet” je doen maar als ik je een advies mag geven, dan zou ik echt dit recept een keertje maken….of laten maken! Dit stoofvlees recept kan je overigens ook prima op de bbq bereiden. De volgende keer zet ik dus lekker Jan Willem aan het werk.

 

pittig Indisch stoofvlees
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 uur
pittig Indisch stoofvlees
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout. Meng vervolgens met 1 el bloem. Verhit een flinke scheut olie en een stuk roomboter in een braadpan. Bak het vlees in meerdere porties rondom goudbruin. Verhit opnieuw een scheutje olie en een klont roomboter in de pan en bak de uien met de knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten. Voeg nu het vlees weer toe.
  2. Roer er vervolgens 5 el ketjap manis, 2 el ketjap asin, 5 el chilisaus, 200 ml kokosmelk door. Verkruimel er 2 bouillonblokjes overheen en giet er lauwwarm water bij tot het vlees net onder staat. Leg de laurierblaadjes erbij en leg de deksel bijna helemaal op de pan. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven, hoe langer hoe lekkerder het gerecht wordt. Mocht de saus te dun blijven dan kan je op het laatst een maïzena papje toevoegen. (dit doe je door 1el maïzena te mengen met een klein scheutje koud water)
Deel dit Recept

 

recept Indisch stoofvlees

Deze pittige Indische stoofschotel is misschien wel de lekkerste die  ik ooit gemaakt heb. Wil je meer van dit soort recepten maken, neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

Indisch stoofvlees

Dit stoofvlees was zoet door de kokosmelk maar pittig door de gember, rode peper en chilisaus.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

Kruidige stoofpot van kip in bier

Spaanse tortilla met chorizo en zelfgemaakte aioli

Kip met chilisaus: klaar in een handomdraai!


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest