Vandaag heb ik voor jullie het recept van het lekkerste stoofvlees wat ik tot op heden gemaakt heb. Het recept van deze pittige Indisch stoofvlees was echt om je vingers bij af te likken. Soms heb je van die gerechten waar je echt heel erg trost op bent….dit is er zo één. Ik ben niet iemand die zegt dit “moet” je doen maar als ik je een advies mag geven, dan zou ik echt dit recept een keertje maken….of laten maken! Dit stoofvlees recept kan je overigens ook prima op de bbq bereiden. De volgende keer zet ik dus lekker Jan Willem aan het werk.
- 1 kilo riblappen in grotere stukken gesneden
- 3 uien in halve ringen
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 3 centimeter verse gember geschild en gerastp
- 1 rode peper fijngesneden
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepel ketjap asin
- 200 milliliter kokosmelk
- 500 milliliter lauwwarm water kan meer zijn
- 2 groente bouillonblokjes
- 3 laurierblaadjes
- 5 eetlepels chilisaus ik gebruikte sweet chilisaus
- snuf peper en zout
- 1 eetlepel bloem
- roomboter
- olie
- 1 eetlepel maïzena optioneel
- Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout. Meng vervolgens met 1 el bloem. Verhit een flinke scheut olie en een stuk roomboter in een braadpan. Bak het vlees in meerdere porties rondom goudbruin. Verhit opnieuw een scheutje olie en een klont roomboter in de pan en bak de uien met de knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten. Voeg nu het vlees weer toe.
- Roer er vervolgens 5 el ketjap manis, 2 el ketjap asin, 5 el chilisaus, 200 ml kokosmelk door. Verkruimel er 2 bouillonblokjes overheen en giet er lauwwarm water bij tot het vlees net onder staat. Leg de laurierblaadjes erbij en leg de deksel bijna helemaal op de pan. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven, hoe langer hoe lekkerder het gerecht wordt. Mocht de saus te dun blijven dan kan je op het laatst een maïzena papje toevoegen. (dit doe je door 1el maïzena te mengen met een klein scheutje koud water)