Ben jij ook zo gek op Licor 43? Dan is deze kip in Licor 43 met spek van de bbq echt een dikke aanrader! Ik maakte niet alleen kip in Licor 43 maar ik maakte ook nog een super lekkere dipsaus met Licor 43. Als je dan toch bezig bent 😉 Hoe langer de kip overigens kan marineren hoe lekkerder hij wordt. Maak de kip het liefste een avond van te voren al klaar. Steek die bbq dus dit weekend aan, nodig vrienden/familie uit en geniet van de lekkerste kipspiezen die je ooit gegeten hebt. Ook erg lekker op de bbq zijn kippenvleugels in whisky en cola.
Recept kip in Licor 43 van de bbq
- 750 gram kippendijen in grote stukken gesneden
- 200 gram ontbijtspek plakjes plakjes gehalveerd
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- flinke snuf zout en peper
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- 1 rode peper fijngesneden
- snuf chilipoeder als je van pittig houdt
- 40 milliliter Licor 43
- Meng alle ingrediënten met de kippendijen en laat minimaal 4 uur marineren (het liefst een nachtje) Gebruik je houten prikkers, laat deze dan eventjes in het water weken zodat ze niet verbranden op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg dan de stukjes kip afwisselend met de plakjes spek.
- Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. Ke kipspiezen bereid je indirect, dus niet boven het vuur. Anders worden ze zwart van buiten en blijven ze rauw van binnen. De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter om te meten, de kip moet namelijk 70 graden zijn van binnen.
kip in Licor 43 met spek
Onderstaande bbq recepten vind je misschien ook lekker
BBQ gerecht: B4men Pittige Pita Buikspek. Dit is Real Men Food!