MuziekMuziek

Kip in Licor 43 met spek van de bbq

Ben jij ook zo gek op Licor 43? Dan is deze kip in Licor 43 met spek van de bbq echt een dikke aanrader! Ik maakte niet alleen kip in Licor 43 maar ik maakte ook nog een super lekkere dipsaus met Licor 43. Als je dan toch bezig bent 😉 Hoe langer de kip overigens kan marineren hoe lekkerder hij wordt. Maak de kip het liefste een avond van te voren al klaar. Steek die bbq dus dit weekend aan, nodig vrienden/familie uit en geniet van de lekkerste kipspiezen die je ooit gegeten hebt. Ook erg lekker op de bbq zijn kippenvleugels in whisky en cola.

Recept kip in Licor 43 van de bbq

Kip in Licor 43 met spek van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 spiezen 5 minuten
Passieve Tijd
minimaal 4 uur (hoe langer hoe beter)
Porties Prep Tijd
8 spiezen 5 minuten
Passieve Tijd
minimaal 4 uur (hoe langer hoe beter)
Kip in Licor 43 met spek van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 spiezen 5 minuten
Passieve Tijd
minimaal 4 uur (hoe langer hoe beter)
Porties Prep Tijd
8 spiezen 5 minuten
Passieve Tijd
minimaal 4 uur (hoe langer hoe beter)
Ingrediënten
Porties: spiezen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten met de kippendijen en laat minimaal 4 uur marineren (het liefst een nachtje) Gebruik je houten prikkers, laat deze dan eventjes in het water weken zodat ze niet verbranden op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg dan de stukjes kip afwisselend met de plakjes spek.
  2. Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. Ke kipspiezen bereid je indirect, dus niet boven het vuur. Anders worden ze zwart van buiten en blijven ze rauw van binnen. De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter om te meten, de kip moet namelijk 70 graden zijn van binnen.
Deel dit Recept

 

kip in Licor 43 met spek

recept kip in Licor 43 van de bbq met spek
Aangezien ik nog steeds niet met de bbq overweg kan mag Jan Willem het mannelijke gedeelte op zich nemen 😉 
kip in Licor 43 van de bbq
Het spek geeft een heerlijke zoutige smaak aan de kip en de bbq een super lekkere rooksmaak. Deze kipspiezen zijn echt genieten met hoofdletters!
recept kip in Licor 43 met een Licor 43 dipsaus
Serveer de kipspiezen met een onwijs lekkere dipsaus met Licor 43. De dipsaus is overigens echt overal lekker bij….dus zeker de moeite waard om vaker te maken. Wil je meer lekkere recepten lezen, neem dan eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

 

Onderstaande bbq recepten vind je misschien ook lekker

Kibbeling van de bbq: KFC geïnspireerd!

BBQ Recept van B4men: classic Pulled Pork, perfect gemaakt.

BBQ gerecht: B4men Pittige Pita Buikspek. Dit is Real Men Food!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer