appelflappen met rum en rozijnen maken

Deze appelflappen met rum en rozijnen heb ik dit keer op aanvraag van Jan Willem gemaakt. Hij houdt eigenlijk helemaal niet zo van zoet maar toen hij hoorde dat ik voor Familie over de Kook appelflappen ging maken met Licor 43 en amandelspijs en een variant met salted caramel, dacht hij dat daar nog wel één variant bij kon. Hij vraagt wij draaien, dus heb ik speciaal voor hem deze appelflappen gemaakt. Nu waren deze appelflappen ook wel echt heel erg lekker geworden, dus wil ik het recept je zeker niet onthouden. Ben jij nu zelf geen keukenprins? Dan denk ik dat je wel iemand kan vinden, die je aan het werk kan zetten om ze voor je te maken πŸ˜‰ Voor nu wens ik je in ieder geval alvast een heel gelukkig, gezond en vooral ontzettend lekker 2019. In het nieuwe jaar gaan we je nog veel meer voorzien van allemaal lekkere recepten!

Recept appelflappen met rum en rozijnen

appelflappen met rum en rozijnen maken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
appelflappen met rum en rozijnen maken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
IngrediΓ«nten
Porties: stuks
Instructies
  1. Meng de blokjes appel met 30 ml rum, 2 tl maΓ―zena, scheutje citroensap, handje rozijnen en een 1/4 tl kaneel. Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt) Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Deel dit Recept

Appelflappen met rum en rozijnen

recept appelflappen met rum en rozijnen
Super simpel om te maken zijn deze appelflappen met rum en rozijnen. Mocht je zelf nu echt geen keukenprins zijn (daar hoef je je echt niet voor te schamen) dan is er vast wel iemand die ze voor je wilt maken.
recept appelflappen maken met rum en rozijnen
Jan Willem was gelukkig erg blij met het resultaat. Ik weet dus wel wat ik straks moet maken voor op Oudejaarsavond.
Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach, vrouw van Jan Willem, en mijn passie voor lekker eten wil ik ook aan jouw overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Written by Marie Louise Kaldenbach