MuziekMuziek

Italiaanse stoofschotel van de bbq met sukade

Deze Italiaanse stoofschotel van de bbq met sukade was echt waanzinnig lekker! Ik durf eigenlijk wel te beweren dat dit de lekkerste pastasaus was die ik ooit gemaakt heb en dat zijn er heel wat! Jan Willem had jullie vorige keer al laten zien hoe je een sukade kan grillen op de bbq maar je kan er dus ook heel goed mee stoven. Sowieso is het maken van een stoofpot op de bbq echt heel erg leuk en lekker. Een bbq hoef je dus niet alleen te gebruiken om te grillen.

Sukade om te stoven

Wij hebben, om onze recepten te maken, vlees mogen gebruiken van Stoervlees.com. Dit is wat zij zelf zeggen over het Ierse rundvlees wat we hebben mogen gebruiken.

“Een buitengewone hoge kwaliteit. Vlees met smaak en botermals. Ierse runderen worden gehouden in een extensieve veehouderij. Dat wil zeggen dat onze runderen nagenoeg altijd buiten zijn. Ze eten natuurlijke producten (gras en bloemen) en krijgen geen antibiotica als het niet nodig is, en geen groeibevorderaars. De Ierse eilanden worden omringd door zeeën. Het waait en regent veel in Ierland. Door de zoute wind krijgen de grassen een andere smaak. De runderen zijn er dol op, en jij kan het proeven. Dit vlees smaakt bijzonder goed. Bovendien is het vlees van grasgevoerde runderen gezonder, door een hogere Omega 3 waarde.”

Het vlees wordt in de meeste gevallen vers in plaats van bevroren geleverd. Je kan dus eventueel meteen aan de slag! Tevens wordt je vlees gekoeld geleverd in tempexdozen. Hierdoor blijft het vlees mals en sappig en gaat de kwaliteit van het vlees dus niet achteruit.

Recept Italiaanse stoofschotel van de bbq met sukade

 

Italiaanse stoofschotel met sucade
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 3 uur +
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 3 uur +
Italiaanse stoofschotel met sucade
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 3 uur +
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 3 uur +
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Start met het marineren van het vlees: Meng in een schaaltje 5 el olijfolie, 1/2 el balsamico azijn, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 1 el paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 1 el sambal badjak, snuf peper, snuf zout, sap en rasp van een 1/2 citroen, 2 tn knoflook fijngesneden. Laat dit minimaal 1 uur marineren (uiteraard hoe langer hoe lekkerder)
  2. Verwarm de bbq tot minimaal 150 graden en verhit een scheut olijfolie en stuk roomboter. Bak het gemarineerde vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de uien met 2 tn fijngesneden knoflook en de ontbijtspek. Voeg het vlees toe en bestrooi met 2 el bloem. Bak dit kort aan. Voeg dan de tomatenblikjes en rode wijn toe. Roer alles goed door. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven op 100 graden. Voeg na 2 uur de champignons en courgette toe. Breng vlak voor serveren op smaak met met een snuf peper en/of zout. Bestrooi eventueel met verse basilicum blaadjes.
Deel dit Recept

Italiaanse stoofschotel

recept Italiaanse stoofschotel van de bbq met sucade
Als je eenmaal je stoofschotel op de bbq klaargemaakt heb, dan wil je eigenlijk niet anders meer. De saus krijgt namelijk zoveel meer diepte en smaak….echt zo lekker!
recept Italiaanse stoofschotel van de bbq met sucade
Wij aten de Italiaanse stoof met zelfgemaakte pasta en zelfgemaakte focaccia. Uiteraard mag een glas rode wijn ook niet ontbreken 🙂

 

Dit artikel is in samenwerking met Stoervlees.com en ter promotie van Iers rundvlees. Wij hebben de sukade van hen gekregen en dankzij deze lekkere samenwerking konden wij jullie van dit recept laten genieten. 

Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach. Vrouw van Jan Willem en mijn passie voor lekker eten wil ik ook graag aan jou overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze Foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Written by Marie Louise Kaldenbach