Als ik niet bbq ( ja, dat doe ik bijna dagelijks ) dan eet ik vaak iets compleet anders. Als we dan fastfood willen dan heeft KFC wel mijn voorkeur en dan de pittige kippenboutjes. Geïnspireerd door hun knapperige kip, zat ik op een gegeven moment met Gertjan een beetje te bomen en uiteindelijk is het idee geboren om Kibbeling te maken op de bbq. Onderstaand het voor ons geslaagde recept 😉

Recept Kibbeling op de BBQ

kibbeling van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
kibbeling van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Steek de houtskool van je bbq aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van 150 graden. Verwijder ondertussen de huid van je kabeljauwfilet en controleer deze op graten. Snijd de filet in gelijkmatige, niet te kleine stukken.
  2. Pak 4 schaaltjes. Klop in één schaaltje de eieren, maal in een anders schaaltje de cornflakes fijn, vul het derde schaaltje met chicken rub en in het 4 schaaltje de bloem.
  3. Wentel de stukken kabeljauwfilet eerst door de rub, dan door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de cornflakes.
  4. Leg de kibbeling op het rooster en sluit de deksel van je bbq. Bak de kibbeling ongeveer 15 minuten tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden. Serveer de kibbeling met saus naar keuzen. Al vinden wij de kibbeling zo lekker dat een saus eigenlijk overbodig is.
Deel dit Recept

 

Krokante kibbeling KFC geïnspireerd

kibbeling op de bbq

vis op de bbq bereiden. Super simpel!

krokante kibbeling op de bbq

Krokant gebakken kibbeling op de bbq met een lekkere chicken rub.

kibbeling met ravigotte saus

Serveer de kibbeling met een ravigotte saus, een frisse yoghurtdip of een pittige sriracha mayonaise.


Over de auteur

Peter Bootsma: In 2011 kon ik niet BBQen en zelfs niet eens grillen, na wat commentaar van de vrouw ben ik me hierin gaan verdiepen. Tot afgelopen jaar deden wij actief mee in het BBQ wedstrijd circuit en met de nodige resultaten. Twee jaar geleden mijn eigen bedrijf vaarwel gezegd om me geheel in het BBQ geweld te storten. Met team LetzQ hebben wij onze eigen Rub lijn, verzorgen we workshops en cateringen en daarnaast werk ik fulltime voor Big Green Egg Nederland. Gertjan van Dijk: Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door fikkie stoken en het beheersen van vuur. De rode draad in mijn leven is plezier maken, genieten en de mooiste smaken uit producten halen. Na als demo kok voor verschillende merken te hebben gewerkt zit ik nu in de pool van Big Green Egg. Beroepsmatig boven een Big Green Egg hangen gaat nooit vervelen!! Sterker nog als de bediening eenvoudiger wordt worden de gerechten alleen maar uitdagender.