pittige gamba’s in sweet chilisaus

Eigenlijk ben ik zelf helemaal niet zo’n liefhebber van gamba’s maar voor deze pittige gamba’s in sweet chilisaus maak zelfs ik een uitzondering. De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze toch? Ik weet dat Jan Willem heel erg graag gamba’s eet, hij is dus nu heel erg blij en als hij blij is dan ben ik blij hahaha. De saus bij deze gamba’s is trouwens ook erg lekker om met kip te maken. Lust je dus echt helemaal geen gamba’s, vervang deze dan door stukjes kip. Houd er dan alleen wel rekening mee dat je de kip iets langer moet bakken dan de aangegeven tijd voor de gamba’s.

Recept pittige gamba’s

pittige gamba's
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
pittige gamba's
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de gamba's met een snuf peper, zout, rijstazijn, en maïzena. Meng in een schaaltje de oestersaus, sojasaus, suiker, chilisaus, ketjap manis en ketchup.
  2. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, rode peper, gember, knoflook en het halve bouillonblokje. Voeg de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut. Voeg dan de saus toe en bak op hoog vuur mee voor 2-3 minuten tot de gamba's gaar zijn. Wil je ze eten als snack, laat de saus dan zo. Eet je de gamba's met rijst voeg dan eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Bestrooi op het laatst met de bosui.
  3. Wok de groenten en serveer de pittige gamba's met rijst en de wokgroenten.
Deel dit Recept

 

Pittige gamba’s in sweet chilisaus

pittige gamba's
Pittige gamba’s in sweet chilisaus. Volgens mij toch wel een ideale snack voor in het weekend.
Wij aten de zoet-pittige gamba’s met rijst, wokgroenten en natuurlijk kroepoek.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

pittig Indisch stoofvlees

Kruidige stoofpot van kip in bier

Kip in pittige pindasaus


Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer