Pittige Koreaanse kip in een wrap met dip

Pittige Koreaanse kip in een wrap

Deze Koreaanse kip in een wrap met dip is absoluut geen straf om te eten. Het idee van deze Koreaanse wraps komt van de HelloFresh site. De marinade van de kip is een combinatie van dat recept en de Thaise biefstuk die wij hebben gemaakt op Familie over de Kook. Op deze manier krijg je een compleet ander gerecht. Daarom is koken zo leuk! Je kan ontzettend veel variëren. Lekker eten hoeft ook echt niet moeilijk te zijn om te maken. De pittige dipsaus die wij graag eten bij deze Koreaanse kip in een wrap, is geïnspireerd op de dip van de Mexicaanse Burritos. 

recept pittige Koreaanse kip in een wrap

Pittige Koreaanse kip in een wrap
Pittige Koreaanse kip in een wrap met dip
Recept Afdrukken
Wil je gezond en lekker eten? Deze Koreaanse kip in een wraps met dip en komkommer in zuur is dan absoluut een aanrader.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Pittige Koreaanse kip in een wrap
Pittige Koreaanse kip in een wrap met dip
Recept Afdrukken
Wil je gezond en lekker eten? Deze Koreaanse kip in een wraps met dip en komkommer in zuur is dan absoluut een aanrader.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
KRUIDIGE DIPSAUS
KOMKOMMER IN ZUUR
OVERIGE INGREDIËNTEN
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de kip met de knoflook, rode peper, sambal, gember, sojasaus, limoenrasp, (geen sap) honing, peper en een scheutje olijfolie. Laat dit eventjes kort marineren.
  2. Maak ondertussen de kruidige saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Maak tevens alvast de komkommer in zuur. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer en meng dit met de sushi azijn, suiker en snuf zout. Roer af en toe de komkommer even door elkaar, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  4. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip hierin goudbruin en gaar. (gebruik niet teveel marinade met het bakken) Je wilt dat de kip knapperig wordt. Verwarm ondertussen de wraps kort in een droge koekenpan en houdt ze warm met aluminiumfolie.
  5. Smeer de wraps in met een laagje van de geprakte avocado. Leg hierop witte kool, wortel, de kip, komkommer in zuur en een klodder van de kruidige dip. Bestrooi eventueel met wat grof gehakte koriander. Rol eventueel de wraps op.
  6. TIP: gebruik eventueel voorgesneden witte kool en wortel. Gemak dient de mens toch!
Deel dit Recept

Koreaans geïnspireerde kip in een wrap met komkommer in zuur

De reden dat we overigens voor kip hebben gekozen, is omdat dit een stuk goedkoper is dan biefstuk. De wraps moeten natuurlijk wel goed gevuld worden 😉 Ben je echt een biefstukliefhebber, dan kan je in dit recept dus prima de kip vervangen voor biefstuk. Is het recept nog sneller klaar, dat is dan wel weer een voordeel.

Het pittige van de kip in combinatie met alle frisse smaken, ideaal voor op een warme dag. Gezond eten kan dus echt heel lekker zijn. Deze wraps kan je namelijk zonder schuldgevoel eten. Ik waarschuw je wel! Als je eenmaal de dipsaus gegeten heb, dan wil je die voortaan overal op en bij. Je zou eventueel ook sukade kunnen gebruiken. Dit vlees is overigens ook heerlijk bereid op de bbq.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer