MuziekMuziek

Old Dutch Burger van de McDonald’s zelf maken

Deze Old Dutch Burger van de McDonald’s had ik vorige week gemaakt voor onze foodblog Familie over de Kook. Uiteraard mag deze burger natuurlijk ook niet ontbreken op B4men. Jij lust namelijk vast wel een goede burger…..toch 😉 Wij schamen ons niet om ervoor uit te komen dat wij regelmatig langs de gele M rijden. Nadeel wel altijd is dat als we met zijn vieren zijn, ik me toch wel de tandjes schrik van wat je dan moet afrekenen. Gelukkig is de Old Dutch Burger echt super simpel om zelf te maken! Het lekkerste is trouwens als je het vlees even kan grillen op de bbq.

Recept Old Dutch Burger

Old Dutch Burger van de McDonald's zelf maken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Old Dutch Burger van de McDonald's zelf maken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 burgers 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Pittige mayonaise
gekarameliseerde uien
Burgers
Porties: burgers
Instructies
  1. Start met het maken van de gekarmeliseerde uien: verhit een scheut olie en een klein klontje roomboter in een koekenpan. Bak de uien met een snufje peper, zout, 1/2 el sambal badjak en 1 el honing kort op hoog vuur. Zet het vuur dan laag en laat 15-20 minuten zachtjes bakken. (roer tussentijds wel)
  2. Maak dan ondertussen de pittige mayonaise: hiervoor moet je alle ingrediënten mengen en zet dan even in de koelkast. Maak dan de burgers: Kneed alle ingrediënten door elkaar en vorm er 4 platte burgers van. Grill deze gaar op in grillpan of lekkerder op de bbq. Bak ondertussen het spek krokant. Als het vlees klaar is, leg dan de plakken Old Amsterdam erop. (ik snijd de plakken doormidden, anders is 1 plak te groot)
  3. Snijd de broodje doormidden (ik grill ze kort) Leg de sla erop, dan de burger, het spek, de pittige mayonaise en daarbovenop flink wat van de gekarameliseerde uien.
Deel dit Recept

Old Dutch Burger met Old Amsterdam

recept Old Dutch Burger van de McDonald's maken
Deze Burger is stukken goedkoper en echt onwijs lekker! Wees met het kruiden van het vlees niet te zuinig en maak net zoals bij de McDonald’s wel echt platte burgers. Dit zijn dus geen “juicy” burgers maar goed stevig. Op Instagram waren er een hoop mensen verbaasd dat wij eten bij de gele M, omdat wij voor onze blog altijd alles zelf maken. Wij vinden het oprecht af en toe heerlijk om daar te eten. Daarbij is het altijd leuk om de burgers thuis proberen na te maken en daarvoor moet je natuurlijk wel eerst goed proeven 😉
recept Old Dutch Burger van de McDonald's maken
De saus en de gekarmeliseerde uien maken deze burger echt top. Bij ons staat deze saus inmiddels meerdere keren per week op tafel. Hij is ook lekker als dip bij chips. Voor de foto heb ik de burger zo goed mogelijk proberen na te maken, vandaar dat ik de kaas niet over de burger heb laten smelten. Dit is wel veel lekkerder, dus daarom geef ik dit wel in het recept aan.
recept Old Dutch Burger van de McDonald's maken.
Ook de kids keurde de burger goed! Nu is Beaudine ook wel echt een enorme lekkerbek hahaha. Normaal gesproken maak ik meestal zelf mijn patat maar nu koos ik voor simpele kant en klare Franse frietjes.
Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach. Vrouw van Jan Willem en mijn passie voor lekker eten wil ik ook graag aan jou overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze Foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Written by Marie Louise Kaldenbach