MuziekMuziek

tonijnburger van de bbq: waanzinnig lekker!

Laatst kregen wij (Peter en Gertjan) de vraag om samen met iemand te gaan koken en een mooie tonijnburger  van de bbq te maken. Bbq’en is natuurlijk altijd leuk maar daar gaan we natuurlijk geen tonijn uit blik bij gebruiken maar verse tonijn. Aangezien ik ( Peter ) geen echte viseter ben maar het wel leuk vind om met smaken te spelen, was dit echt een uitdaging. Uiteindelijk was het waanzinnig lekker en hebben we er een tonijn fan bij 🙂 Dit was ons tweede visrecept van de bbq voor op B4men, vorige week trapten we namelijk af met de kibbeling van de bbq. Uiteraard zullen we ook nog genoeg vlees recepten gaan bereiden….wordt vervolgd!

Recept tonijnburger van de bbq

tonijnburger
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 burger 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
1 burger 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 30 minuten
tonijnburger
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 burger 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
1 burger 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 30 minuten
Ingrediënten
voor de salsa
Porties: burger
Instructies
  1. Maak eerst de salsa door de tomaatjes en radijsjes fijn te snijden. Pel en snipper de banaansjalot en meng dit door de tomaatjes en radijs. Meng er de olie en peper en zout naar smaak door.
  2. Controleer de tonijfilet op graten en hak het visvlees grof. Hak de anjovisfilets en de kappertjes fijn en meng met de wasabipasta door de tonijn. Vorm er een mooie burger van. Strooi het wasabi sesamzaad op een bordje en rol de zijkant van de burger erdoor. Leg de tonijnburger ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  3. Steek intussen de houtskool van je bbq aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van 225 graden. Leg het rooster in je bbq en plaats er een skillet op.
  4. Verwarm de zonnebloemolie in de skillet. Leg als deze heet is, de tonijnburger erin en bak de burger 1 minuut aan beide kanten. Sluit na elke handeling de deksel van je bbq.
  5. Snijd de avocado in plakjes en verdeel met de veldsla over de helft van je wrap. Leg de tonijnburger erop en bestrooi met Maldon zout en versgemalen peper naar smaak. Schep er wat van de salsa over en vouw de wrap dubbel.
Deel dit Recept

 

Tonijnburger

tonijnburger van de bbq Big Green Egg
tonijnburger in de maak op de Big Green Egg
tonijnburger van de bbq met verse salsa
Tonijnburger van de bbq in een wrap met een verse salsa. Super lekker en weer eens wat anders dan een standaard burger.
tonijnburger van de bbq in een wrap
Als je snel kijkt, dan lijkt het net broccoli! Het is echter een tonijnburger in wrap gemaakt van verse tonijn. Niet het goedkoopste gerecht maar wel waanzinnig lekker.

 

Onderstaande bbq recepten vind je misschien ook lekker

Kibbeling van de bbq: KFC geïnspireerd!

Best BBQ Snack: Kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola!

B4men Cheese Burger met gekarameliseerde pittige ui en gebakken ei


Written by
Peter Bootsma en Gertjan van Dijk

Peter Bootsma: In 2011 kon ik niet BBQen en zelfs niet eens grillen. Hoe anders is dat nu. Met mooie resultaten in het BBQ wedstrijd circuit heb ik mijn naam op de kaart gezet. Inmiddels heb ik mijn team LetzQ hebben wij onze eigen Rub lijn, verzorgen we workshops en cateringen en werk ik fulltime voor Big Green Egg Nederland.
Gertjan van Dijk: Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door fikkie stoken en het beheersen van vuur. De rode draad in mijn leven is plezier maken en de mooiste smaken uit producten halen. Beroepsmatig boven een Big Green Egg hangen gaat nooit vervelen!!

View all articles
Written by Peter Bootsma en Gertjan van Dijk