Het is weer weekend en dus heb je misschien tijd om deze Daging Smoor ofwel Indisch stoofvlees te maken. Officieel is Daging Smoor een iets zoeter stoofvlees maar aangezien wij van veel smaak en pit houden heb ik het recept naar eigen smaak aangepast. Wij vonden de balans tussen het zoete van de ketjap en de pit van de sambal echt super lekker. Voordeel van stoofvlees is dat het super makkelijk te maken is. Het enige wat je nodig hebt is geduld om het vlees super mals te laten stoven. Ik beloof je dat het absoluut het wachten waard is.

Recept Daging Smoor

Indisch stoofvlees: Daging Smoor
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 stoofvlees pan 10 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
1 stoofvlees pan 10 minuten
Kook Tijd
4 uur
Indisch stoofvlees: Daging Smoor
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 stoofvlees pan 10 minuten
Kook Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
1 stoofvlees pan 10 minuten
Kook Tijd
4 uur
Ingrediënten
Porties: stoofvlees pan
Instructies
  1. Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Verhit 50 gram roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de sjalotjes met knoflook. Voeg het vlees weer toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomaten, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal, 1 el rijstazijn en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar en voeg 400 ml warm water (of kokosmelk) toe. Laat het vlees nu minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden, dan kan je de saus dikker maken door een maizena papje toe te voegen.
Deel dit Recept

 

Indisch stoofvlees

Daging Smoor

Serveer de Daging Smoor met rijst, eventueel rode peper voor wat pit, gekookt ei en natuurlijk mag de kroepoek niet ontbreken. Voor meer lekkere recepten neem eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

broodje speklap met pittige kerriesaus

Kruidige stoofpot van kip in bier

pittige gamba’s in sweet chilisaus