test
Ingrediënten
- 4 speklappen
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf peper en zout
- 4 broodjes naar keuze
- 3 tomaten in dikke plakken gesneden
- 4 plakjes cheddar kaas
- 5 eetlepels bloem
- 6 eetlepels panko
- 1 ei losgeklopt
- olie
- 25 gram roomboter
pittige kerrie mayonaise
- 1/2 tube Zaanse mayonaise
- 1 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- snuf zwarte peper en zout
- 1,5 eetlepel water
Porties: broodjes
Instructies
- Begin met het maken van de pittige kerriemayonaise: Meng hiervoor alle ingrediënten en zet de saus in de koelkast tot gebruik.
- Wrijf de speklappen in aan beide kanten met peper, zout, chilipoeder en kerriepoeder. Laat dit het liefst even een half uurtje intrekken.
- Leg de bloem, panko en losgeklopte ei op aparte borden. Meng door de panko een snufje zwarte peper. Haal de speklappen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit in een hapjespan een scheutje olie en de 25 gram roomboter. Bak de speklappen in 6-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
- Smeer de broodjes aan beide zijde in met de pittige kerriemayonaise. Leg op de onderkant van het broodje sla, tomaat en daarop de gepaneerde speklap. Leg daarop eventueel een plak cheddar kaas en klaar is kees!
Deel dit Recept