Pittige Surinaamse gehaktballen in jus

Deze pittige Surinaamse gehaktballen in jus waren echt zo ontzettend lekker. Zo lekker zelfs dat ze nog net niet iedere week wel een keertje op tafel komen. Je kan wel zeggen dus dat we er een nieuwe verslaving bij hebben. Deze gehaktballen zijn namelijk lekker bij een stamppot, Surinaamse bami, op een vers wit bolletje of bij friet met een flinke klodder mayo. Eigenlijk overal bij dus! Weet je nog niet wat je deze week wilt eten, dan zou ik zeker deze gehaktballen klaarmaken.

Recept Surinaamse gehaktballen

Pittige Surinaamse gehaktballen in jus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 gehaktballen 10-15 minuten
Passieve Tijd
minimaal 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 gehaktballen 10-15 minuten
Passieve Tijd
minimaal 30 minuten
Pittige Surinaamse gehaktballen in jus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 gehaktballen 10-15 minuten
Passieve Tijd
minimaal 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 gehaktballen 10-15 minuten
Passieve Tijd
minimaal 30 minuten
Ingrediënten
pittige jus
Porties: gehaktballen
Instructies
  1. Week het brood (zonder de korsten) in een scheut melk. Leg alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote mengkom. Knijp het brood ui en voeg dit toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm van het gehaktmengsel 4 grote gehaktballen. Rol de gehaktballen door de bloem. (hierdoor krijg je een lekker krokant korstje en dikt de saus straks in)
  2. Verhit in een grote stoofpan 100 gram roomboter. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal ze voorzichtig daarna uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met de knoflook en tomaat. Voeg een 1/2 eetlepel tomatenpuree, 2 tl sambal oelek, 1 el ketjap manis, 1 el sweet chilisaus en 1 el ketjap asin toe samen met het maggiblokje. Roer alles goed door elkaar en leg de gehaktballen terug in de pan. Voeg een kop water toe, leg de deksel op de pan (klein stukje openlaten) en laat de gehaktballen minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, hoe meer je de tijd kan nemen hoe zachter het vuur moet staan.
Deel dit Recept

Pittige gehaktballen in jus

recept pittige Surinaamse gehaktballen in pittige en kruidige jus
Lekker multicultureel deze foto hé. Pittige Surinaamse gehaktballen in jus en een oer Hollande andijviestamppot met kaas. Hoe meer jus je eroverheen doet hoe lekkerder het wordt!
recept pittige Surinaamse gehaktballen in jus
Deze pittige gehaktballen hebben zelfs mijn gehaktballen in bierjus van hun nummer 1 gestoten! Dat zegt echt heel wat hoor 😉
Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach, vrouw van Jan Willem, en mijn passie voor lekker eten wil ik ook aan jouw overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Written by Marie Louise Kaldenbach