MuziekMuziek

Wat te doen bij puistjes na het scheren???

Puistjes na het scheren

Veel mannen hebben last van “puistjes” na het scheren. Eigenlijk zijn dit niet echte puistjes maar zijn het ontstekingen van de haarzakjes ook wel ‘folliculitis’ genaamd.  Het komt voornamelijk voor bij mensen met krullend haar. De haartjes groeien dan namelijk niet netjes naar buiten maar krullen in het haarzakje of onder de huid, waardoor de bultjes ontstaan. Dit geeft dan rode scheerbultjes en een jeukend en/of irriterend gevoel. Als je regelmatig last hebt van “puistjes” na het scheren dan kan het betekenen dat je niet goed scheert of dat je gewoon pech hebt en aanleg hebt voor folliculitis.

Wat kun je doen om puistjes tegen te gaan

Gebruik bij het scheren altijd een schoon en scherp scheermes. Wat ook kan helpen is om een scheermes met een speciale tril functie te nemen. Deze trillende beweging zorgt ervoor dat haren los van de huid komen waardoor de kans van ingegroeide haren wordt verminderd. Gebruik altijd een kwalitatief goede scheerzeep. Het liefst zonder alcohol en parfum, dit is namelijk veel beter voor je huid. Scheer altijd op de juiste manier. Wat de juiste manier is, leg ik hieronder uit. Wat ook kan helpen is om regelmatig je gezicht te scrubben. Gebruik liever geen elektrisch scheerapparaat. Dit omdat je dan teveel tegen de baardgroei richting scheert. Het beste voor je huid is om te scheren met een safety razor. Met dit scheermes kom je tot het beste resultaat en is het beste voor huid.

Goed scheren om irritatie tegen te gaan

Maak de huid nat met warm water. Hierdoor worden de haren zacht en glijdt het mes makkelijker over je huid.
Breng een pre-shave aan op de huid, deze beschermt de huid.
Maak een goede scheerzeep, gebruik geen scheerschuim uit een bus. Scheerschuim droogt de huid uit.
Zeep je huid het liefst in met een scheerkwast.
Als je de tijd heb, leg dan ongeveer 3 minuten een warme vochtige handdoek op je gezicht.
Zeep na de handdoek nog een keer je gezicht met de kwast in.

Voor een goed scheerresultaat kun je dus het beste een safety razor gebruiken. Dit mes scheert het prettigst en is in gebruik met de messen heel veel goedkoper dan een kant en klaar scheermes uit de drogist.
Scheer de eerste keer met de haargroeirichting mee.
Begin op de wangen en scheer richting de kin.
In je hals moet je goed kijken naar de haargroeirichting, hier zitten vaak kruinen.
Indien je geen gevoelige huid heb, dit weet je vaak al van jezelf, ga je verder met de volgende stappen. (anders sla je de volgende stappen over en ga je verder bij het kopje “verzorging na het scheren”)
Als je alles geschoren hebt, zeep je nogmaals je gezicht in.
Nu ga je zijlings tegen de groeirichting in scheren maar doe dit echt alleen als je huid dit kan hebben!

Verzorging na het scheren

Na het scheren is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Dit doe je door nogmaals een warme vochtige handdoek over je gezicht te leggen.
Hierna volgt een koude doek. Deze sluit de huid. Een koude doek maak je door een doek nat te maken, goed uit te wringen en heel even in de koelkast te leggen. (Zie voor meer tips dit artikel)
Gebruik daarna een aftershave balm om te reinigen en te verfrissen.
Als je dit gedaan hebt, kan je ook altijd nog een goede verzorgende gezichtscrème aanbrengen.

 

Onderstaande verzorging artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen

Baardverzorging: tips voor de juiste baardverzorging

Natuurlijke haarverzorging: grootmoeder tips

7 tips om je baard sneller te laten groeien

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer