MuziekMuziek

Alles wat mannen moeten weten over uiterlijke verzorging

uiterlijke verzorging mannen

Het is al heel lang geen taboe meer voor mannen om zich openlijk uit te laten over uiterlijke verzorging. Het gebruik van verzorgingsproducten onder mannen wordt juist steeds vaker toegejuicht. Sterker nog: vrouwen zijn dol op mannen die nét wat extra aandacht schenken aan hun uiterlijke verzorging. Genoeg reden dus om hier mee aan de slag te gaan. Maar ben jij iemand die echt geheel nieuw is in de wereld van mannelijke uiterlijke verzorging? Dan helpen we je graag een beetje op weg. Hier vind je alles wat mannen moeten weten over uiterlijke verzorging (en stiekem nog een klein beetje meer!) 

Mannen hebben stiekem meer baat bij uiterlijke verzorgingsproducten 

Wist je dat de mannenhuid vaak zelfs meer aandacht nodig heeft dan de huid van vrouwen? Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst is de huid van de man veel vetter door de grote hoeveelheden testosteron. Dit hormoon draagt bij aan de aanmaak van talg. Hierdoor wordt de huid vetter en kan het haar droger worden. Daarnaast transpireren mannen meer, veroudert de huid later én sneller en is de huid vaak wat gevoeliger doordat deze wordt aangetast tijdens het scheren. 

Gelukkig kunnen goede verzorgingsproducten van Beautyplaza hier al enorm bij helpen. Door de levensstijl ietwat aan te passen, meer aandacht te schenken aan uiterlijke verzorging en meer bewustzijn te creëren, kan verdere schade aan de huid voorkomen worden. En stiekem, heel stiekem, hebben mannen dus af en toe zelfs meer baat bij uiterlijke verzorgingsproducten. 

Neem meer de tijd om te scheren 


Scheren hoort bij veel mannen tot een dagelijkse activiteit. Doordat het onderdeel is geworden van een routine, wordt dit vaak maar een beetje vluchtig gedaan. Met alle gevolgen van dien. Scheren kan de huid namelijk onnodig beschadigen. Zeker wanneer dit te vluchtig wordt gedaan. Daarom is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen en de huid zowel van tevoren als na afloop goed te behandelen. Zo bespaar je jezelf een heleboel huidirritaties. 

Het is goed om eerst altijd eventjes te douchen of een warme natte doek over de huid te halen voordat je gaat scheren. Hiermee maak je de huid zachter en soepeler waardoor het eenvoudiger is om te scheren. Gebruik daarnaast een speciale scheergel of scheerschuim om het scheren soepeler te laten verlopen. Scheer nooit zonder de huid eerst te behandelen. Na afloop smeer je de huid in met een verzachtende crème om huidirritaties naderhand te voorkomen. 

scheren uiterlijke verzorging mannen

Bijwerken van de wenkbrauwen 

Nee mannen, dit betekent niet dat je net als je vrouw of vriendin uren moet epileren om de perfecte boogjes te creëren. Robuuste wenkbrauwen passen juist bij de man. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je straks met één doorlopende wenkbrauw voor de dag moet verschijnen. Bij veel mensen is er namelijk zo ontzettend veel haargroei, dat de wenkbrauwen in elkaar overlopen. Dit kun je eenvoudig voorkomen door de haartjes tussen de wenkbrauwen te epileren. Dit is enkele seconden werk, maar ziet er wel een stuk verzorgder uit. Lukt het je niet? Vraag dan gerust je vriendin of vrouw om hulp. 

wenkbrauwen uiterlijke verzorging mannen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer