Verschillende soorten scheerkwasten

Een heerlijke verwennerij bij je barbier is om je daar te laten scheren. Even een moment voor jezelf en een moment om eventjes helemaal tot rust te komen. Tegenwoordig zijn we allemaal druk druk druk en tijd nemen voor jezelf schiet daar vaak bij in. Nu kan je ook thuis wat vaker proberen om een momentje voor jezelf te creëren en je scheerritueel wat uit te breiden met het scheren met een scheerkwast en een saftey razor. Voor meer uitleg over de saftey razor (kijk dan eens naar dit artikel)

Vandaag geef ik jullie iets meer uitleg over de diverse scheerkwasten die er verkrijgbaar zijn. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kan je natuurlijk altijd je barbier om advies vragen. De meeste barbershops verkopen namelijk zelf ook scheerkwasten. Je barbier kan je goed uitleggen hoe je de kwast moet gebruiken, hoe je hem moet schoonmaken maar het grootste voordeel is toch wel dat je de kwasten zelf kunt voelen. Er zit namelijk toch wel verschil in hoe een kwast voelt en wat de één prettig vindt, vind een ander juist minder prettig. Dit kan je niet online ervaren, dus neem echt eens een kijkje bij een barbershop bij jou in de buurt voor een goede kwast.

verschillende soorten scheerkwasten

Er zijn verschillende soorten scheerkwasten verkrijgbaar variërend van 1o euro oplopend tot zo’n 200 euro. Het verschil zit in de haren die gebruikt worden om de scheerkwast te maken. Goedkope kwasten zijn vaak gemaakt van synthetisch haar of van varkenshaar, terwijl de duurdere kwasten vaak zijn gemaakt van dassenhaar. Maar wat is nu het beste om te gebruiken? Eigenlijk is hier niet echt een eenduidig antwoord op te geven. De ene man zweert bij een kwast van dassenhaar, terwijl een ander een kwast gemaakt van kunststofhaar ook meer dan prima vindt. Het is heel persoonlijk wat je prettig vindt in gebruik. Ik persoonlijk gebruik een dassenharen scheerkwast. Ik vind deze prettiger aanvoelen en deze kwast gaat echt je hele leven mee. Het is dus even een investering maar die haal je er ook zeker uit. Begin je net met scheren en weet je niet zeker of je echt met een kwast wilt blijven scheren en heb je geen geldboompje in je tuin staan, dan zijn er dus ook andere alternatieven die goedkoper zijn.

SCHEERKWAST DASSENHAAR:

Als je gaat voor pure luxe, dan kies je voor een kwast gemaakt van dassenhaar. Deze kwasten voelen zacht aan op de huid en produceren een mooi schuim.

Er zijn verschillende soorten dassenhaar:

– silvertip/zilverspits: het haar is afkomstig van rug/nek gedeelte van de das.

-super badger: topkwaliteit dassenhaar, het haar is afkomstig van het ruggedeelte van de das.

-best badger: het haar is afkomstig van het buikgedeelte van de das.

Voordelen van Dassenhaar:

* 100% natuurlijk

* absorbeert goed het water

* produceert veel schuim

* duurzaam

* gaat heel lang mee

Nadelen van dassenhaar:

* de prijs, hij is niet goedkoop!

* ben je moslim, dan mag je geen dassenharen kwast gebruiken omdat de das gespleten hoeven heeft en daardoor onrein is, kies dan dus liever voor een synthetische kwast

SCHEERKWAST VARKENSHAAR

Wie niet meteen de hoofdprijs wilt betalen voor een scheerkwast, heeft gelukkig een goed alternatief, namelijk een scheerkwast gemaakt van varkenshaar.

Voordelen van varkenshaar:

* goedkoop geprijsd

* compact

* 100% natuurlijk

* produceert goede hoeveelheid schuim

Nadelen van varkenshaar:

* voelt stugger aan dan dassenhaar

* kan stinken(ruik eerst aan de kwast voordat je hem aanschaft)

SCHEERKWAST KUNSTSTOFHAAR

Heb je bezwaar om een scheerkwast te gebruiken van echt haar, dan kun je ook gebruik maken van een scheerkwast gemaakt van kunststofhaar.

Voordelen van kunststofhaar:

* geen dierlijke haren

* soepel in gebruik

* zacht in gebruik

* produceert voldoende schuim

* goed in gebruik bij een probleemhuid

* hygiënisch

Nadelen van kunststof haar:

* neemt minder goed water op

* gaat over het algemeen minder lang mee en na verloop van tijd kunnen de haren (nog) stugger worden

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer