MuziekMuziek

Zelf een Hot Towel maken voor je scheerritueel

Dat er steeds meer mannen een baard dragen is duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Toch zijn er ook nog  mannen die geen baard willen, mogen of kunnen dragen. Bij mij in de barbershop hoor ik (gelukkig) steeds meer dat mannen de tijd durven en willen nemen om zichzelf te verzorgen. Mannen die een baard dragen gebruiken speciale baard producten om hun baard in optimale conditie te houden en mannen die geen baard dragen, willen vaak extra genieten van het hele scheerritueel. Eén van de lekkerste dingen van het geschoren worden in een barbershop is de “hot towel”. De hot towel zorgt ervoor dat de baardharen zacht worden, je heerlijk gaat ontspannen en de barbier je dus een aangename scheerbehandeling kan geven.

Zelf kan je heel makkelijk thuis ook een hot zowel maken en extra genieten van het scheren

DSC05918

Hoe maak je een hot towel

Stap 1: Pak een 3 handdoek(en) die niet te groot zijn. ( gebruik het liefst gastendoekjes)

Stap 2: Maak 1 gastendoekje nat, wring hem uit en leg hem in de koelkast.

Stap 3: We gaan nu de andere doeken verwarmen. Dit kan op verschillende manieren, ik begin met de makkelijkste.

Manier 1: Leg de handdoeken in een ovenschaal en giet er kokend water overheen. Laat het water eventjes afkoelen voordat je de handdoek wilt gaan gebruiken. Als het water voldoende is afgekoeld maar nog wel warm (heet) genoeg is, pak je hem uit de ovenschaal en wring je hem goed uit.

DSC05889

Manier 2: Maak de handdoeken nat met water, wring ze goed uit en leg ze voor 30 seconde in de magnetron.

Manier 3: Scheer je heel veel zelf thuis en vind je het super fijn om een hot towel te gebruiken dan kan je ook een officiële handdoek warmer kopen.

DSC05896

Manier 1 is voor thuis wel echt het goedkoopst en het makkelijkst

Stap 4: Als je het lekker vindt druppel dan een klein beetje etherische olie op de doekjes. Je kan ook gewoon een paar druppels after shave gebruiken.

Stap 5: Leg de eerste handdoek op je gezicht en laat dit eventjes 2/3 minuten op je gezicht liggen.

Stap 6: Zeep je gezicht licht in en leg vervolgens de 2e handdoek op je gezicht, laat deze doek ongeveer 3/5 minuten op je gezicht liggen.

DSC05905

Stap 7: Nu kan je beginnen met scheren, zorg er wel voor dat je nog een keer je gezicht goed inzeept.

Stap 8: Als je klaar bent scheren pak je de koude doek uit de koelkast en leg je deze voor 2 minuten op de huid. Dit zorgt ervoor dat je huid goed kan sluiten. Tevens ben je meteen goed wakker 🙂

 

In het filmpje hieronder laat ik jullie zien hoe je het beste de hot towel kan gebruiken

Zo vouw je de Hot towel op je gezicht:

DSC05912 DSC05913 DSC05914 DSC05916 DSC05918

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer