Scheren met een safety razor voor een glad scheerresultaat zonder irritatie

Haal het klassieke scheergevoel terug door te gaan scheren met een Safety Razor. Ik hoor je denken…ja leuk!! maar wat is dan een Safety Razor??? Een Safety Razor is een klassiek gebruikt scheermes, dat werkt met dubbelzijdige scheermesjes. Deze mesjes worden ook wel ‘double edge blades’ genoemd. Het scheren met een Safety Razor is voordelig in gebruik, de mesjes zijn namelijk echt spotgoedkoop en het resultaat is perfect. De meeste mannen krijgen met de hedendaagse scheermessen snel last van irritatie na het scheren en zijn hier vanaf als ze eenmaal scheren met het ouderwetse scheermes, de safety razor.

Safety Razors in diverse soorten uitvoeringen. De Safety Razors op onderstaande afbeelding zijn een deel van de collectie die ik zelf verkoop bij mij in de B4men Barbershop.

De meest gangbare Safety Razor is met een gesloten kam, hierbij zit het scheermesje beschermd in de kop. Dit scheermes is uitermate geschikt voor mannen met een normale baardgroei. Ook is er een Saftey Razor met een open kam, deze heeft een getande kop en er zit meer ruimte tussen het mes en kop. Dit scheermes is meer geschikt voor mannen met een zwaarder baardgroei, al vergt dit mes wel wat meer oefening.

Safety Razor met een gesloten kam en een een schroefsluiting.

Er zijn messen met een schroef of vlindersluiting verkrijgbaar. Scheermessen met een open kam hebben vaak een een schroefsluiting. Een schroefsluiting bestaat uit meerdere delen, je schroeft het het van elkaar en plaatst het mesje. Bij een safety razor met vlindersluiting moet je het handvat draaien om de scheerkop te kunnen openen en het mesje te kunnen plaatsen. Het werkt allebei heel simpel, alleen het schroefsysteem is wat steviger.

Scheren met een safety razor

-Begin met een goed gereinigde huid
-Maak je gezicht nat met warm water of met een hot towel
-Breng nu een pre shave aan op je huid. Een pre shave beschermt je huid tijdens het scheren
-Breng dan een scheerolie of scheerzeep aan over je pre shave
-Houd je scheermes in een hoek van 30 graden ten opzichte van de huid.-
-Druk het scheermesje licht op de huid en scheer met rustige bewegingen met de haargroei richting mee
-Indien je geen gevoelige huid hebt, dan kun je eventueel voor een gladder scheerresultaat na het scheren met tegen de haargroei richting in scheren.
-Vergeet niet om tijdens het scheren het mes schoon te spoelen, dit voorkomt ingegroeide baardharen en irritatie.
-Breng na het scheren een aftershave balm aan of een verzorgende crème
Safety Razors, zoals je ziet in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Voor iedere smaak wat wils!
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer