MuziekMuziek

Pre shave gebruiken: waarom en hoe?

Pre shave gebruiken: waarom en hoe? Ik krijg vaak een hoop baard gerelateerde vragen. Zowel via de blog als bij mij in de Barbershop. Veel mensen denken dat iemand met een baard zich niet hoeft te scheren maar ook een baarddrager moet zichzelf wel degelijk scheren.

De contouren moeten uiteraard wel netjes bijgewerkt worden. Doe je dit niet dan ziet je baard er al heel snel onverzorgd uit. Een veelgestelde vraag is wat een pre-shave nu precies is, wanneer je het moet gebruiken en vooral hoe.

pre-shave gebruiken maar wanneer?

Een pre-shave gebruik je altijd voordat je gaat scheren. Een pre-shave maakt het scheren eenvoudiger en een heel stuk prettiger. Pre-shave zorgt ervoor dat de huid voorbereid wordt op het scheren.

Wanneer je een pre-shave gebruikt met olie zorgt de olie ervoor dat het mes makkelijker over je huid glijdt. De kans op scheerwondjesirritatie en ingegroeide baardharen is hierdoor veel kleiner. Helaas slaan veel mannen deze stap over en smeren ze hun gezicht meteen met een scheerschuim in. (raad ik sowieso niet aan)

Daarna raggen ze hun scheermes in sneltrein vaart over hun huid. (ook niet goed!) Scheerschuim bevat veel lucht en droogt de huid uit. Nu kan een pre-shave dit wel iets opvangen maar het beste is om eerst een pre-shave aan te brengen en dan een (goede) scheerzeep.

Ook voor mannen die een baard hebben en alleen hun contouren netjes willen maken, raad ik aan om eerst een pre-shave aan te brengen. Ik gebruik voor mijn contouren zelfs alleen maar een pre-shave.

Hoe werk ik mijn contouren bij

  • Eerst maak ik mijn huid nat met lauwwarm water
  • Vervolgens breng ik met mijn vingertoppen de pre-shave aan
  • Dan scheer ik mijn contouren met een saftey razor
  • Vervolgens breng ik een aftershave balm aan
  • Daarna breng ik ook nog een baardolie aan
  • Klaar is kees!

Waar koop je een goede pre-shave?

Uiteraard bij mij in de B4men Webshop 🙂 Neem vooral eens een kijkje zou ik zeggen. Je bent ook altijd welkom bij mij in de B4men Barbershop om persoonlijk langs te komen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer