MuziekMuziek

Natuurlijke haarverzorging: grootmoeder tips

Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen haarverzorging producten uit een potje. In “grootmoeders” tijd werden er ook veel natuurlijk haarmiddeltjes gebruikt. Vroeger waren er nog niet zoveel verzorgingsproducten als tegenwoordig en hadden de mensen ook niet heel veel geld te besteden. De gezinnen waren toen der tijd heel veel groter en was alleen de man kostwinnaar. Ze moesten dus wel op zoek naar meer natuurlijke producten. Ik zal niet zeggen dat ze allemaal even goed werken maar het is altijd het proberen waard.

NATUURLIJKE HAARVERZORGING UIT GROOTMOEDERS TIJD

BIER:  dit is waarschijnlijk de meest bekende van het rijtje. Je haar wassen met bier zorgt voor een mooie glans. Tevens zorgt het gist en hop in het bier voor meer volume in het haar. Je moet het wel goed uitspoelen, anders denken mensen dat je s’morgens vroeg al aan de alcohol zit (lijkt me niet echt prettig)

OLIJFOLIE:  verzorgt je gespleten en droge haarpunten. Breng s’avond wat olijfolie aan in je haarpunten en laat het een paar uur intrekken. Spoel het goed uit voordat je naar bed gaat, anders zit heel je kussen onder de olijfolie. Wees zuinig met het aanbrengen van de olijfolie want anders krijg je het bijna niet uitgespoeld.

BRANDNETELS:  worden gebruikt om roos en schilfers te bestrijden. Je kan natuurlijk niet zo de brandnetels over je haar aanbrengen. Dan heb je meer jeuk aan je hoofd dan voor gebruik. De truc is om eerst een handvol brandnetel blaadjes te laten trekken in kokend water. Als het afgekoeld is breng je het over je haar aan. Laat dan even inwerken en spoel het goed uit met lauwwarm water. Gebruik voor het plukken van de brandnetels natuurlijk wel dikke handschoenen.

BERKENBLAD:  wordt veel gebruikt bij haaruitval en hoofdhuid problemen. Je kan zelf een aftreksel maken van berkenblad maar je kan ook een oplossing halen bij de drogist.

ROOIBOS THEE:  is goed voor huid en haar omdat het veel antioxidanten bevat. Maak de thee sterk klaar en laat het afkoelen. Was je haar ermee en het maakt je hoofdhuid schoon zonder de goede vetten van de huid te verwijderen.

AVOCADO: Pureer de avocado en masseer het door het haar. Laat 5 minuten inwerken en spoel het vervolgens goed uit. De avocado zorgt voor glanzend haar.

KARNEMELK: Als je erg veel last hebt van vet haar, dan kan je je haar wassen met volle met karnemelk. De melkvetten zorgen dat het haar ontvet wordt en maakt de huid en haren zachter.

Ik ben benieuwd of jij één van deze tips weleens geprobeerd hebt en ook of het werkte. Laat je reactie achter op de B4men Facebookpagina.

 

Onderstaande haarartikelen vind je misschien ook interessant

Review Pomades van Reuzel: Rood, Roze, Blauw en Groen

Het mannen kapsel van 2018!! Dit is de style voor dit jaar. Video met uitleg.

7 tips tegen statisch haar

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer