7 tips om je baard sneller te laten groeien

7 tips om je baard sneller te laten groeien. Niet iedereen is gezegend met een volle baardgroei. Het laten groeien van je baard vergt tijd en geduld. Helaas is geduld van de meeste niet hun sterkste kant. De dichtheid van je baardhaar is afhankelijk van je leeftijd en is ook genetisch bepaald. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet geloof in middeltjes om je baard sneller te laten groeien. Onderstaande tips zorgen er dan ook niet per definitie voor dat je baard sneller zal groeien. Ze zorgen er wel voor dat je baard in optimale conditie is en blijft. Hierdoor lijkt je baard wel degelijk langer en voller.

 

7 TIPS OM JE BAARD SNELLER TE LATEN GROEIEN

TIP 1: LEEF GELUKKIG

Om je baard sneller te laten groeien is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Zo min mogelijk stress ervaart. Veel water drinkt en gezond eet. Wat ook kan helpen is om een dieet te volgen met zoveel mogelijk proteïne. Het belangrijkste is echter dat je zo min mogelijk stress hebt. Veel stress is niet alleen slecht voor je baardgroei, het kan zelfs voor haaruitval zorgen. Zorg er ook voor dat je gezond eet. In gezonde voeding zitten veel vitamine en mineralen die ervoor zorgen dat de haren in goede gezondheid groeien.

TIP 2: STEL DE JUISTE VERWACHTING

Als je je baard wil laten groeien, dan kunnen de verwachtingen nog weleens onredelijk zijn. Je moet minimaal een paar dagen rekenen voor een beginners baardje en een paar weken voordat er echt een baard gaat komen. Ook zal de baard na een paar dagen gaan jeuken. Hier zal je eventjes je kiezen voor op elkaar moeten zetten. Wil je meer informatie wat je kan doen tegen een jeukende baard? Lees dan het artikel: Een jeukende baard is erg vervelend! B4men geeft tips. Niet iedereen is gezegend met een mooie volle baardgroei. Ik heb bijvoorbeeld best een hoop kale plekken in mijn baard en ook wordt mijn baard niet mooi lang. Heb je hetzelfde probleem als mij, houdt dan je baard kort. Liever een korte maar volle baard dan een lange vlassige baard.

TIP 3: WERK MET DE BAARDGROEI DIE JE WEL HEBT

Maak gebruik van het gezichtshaar dat je hebt. Omdat je baardgroei nog niet is waar je het hebben wil, betekend niet dat je er niets mee hoeft en kan doen. Zorg ervoor dat je het goed in model houdt. Trim je baardgroei met een goede trimmer. Investeer daarom ook in een goede trimmer. Een trimmer gebruik je namelijk zowel bij een korte als bij een langere baardgroei. Heel belangrijk is ook, dat je de contouren strak houdt. Als je contouren strak zijn, ziet je baard er al meteen een stuk voller en langer uit. Wil je weten hoe je thuis het beste zelf je contouren kan bijhouden? lees dan het artikel: Scheren met een safety razor: werk ook je contouren bij met dit scheermes + video uitleg.

TIP 5: DE JUISTE VERZORGING

Als je baard eenmaal de gewenste lengte heeft bereikt, zorg dan dat je je baard in goede conditie houdt. Was je baard regelmatig met een baardshampoo en breng het liefst iedere dag een kleine hoeveelheid baardolie aan. Masseer de baardolie ook goed over de huid onder de baard. Een gezonde huid = een gezonde baard.

TIP 6: BEZOEK REGELMATIG EEN BARBIER

Uiteraard heel erg voor de hand liggend maar bezoek regelmatig je barbier. Je barbier kan je helpen om je baard echt goed in model te houden. Daarbij kan hij/zij je ook helpen met vragen evenals de aanschaf van goede producten voor je baard. Schroom ook niet om vragen te stellen aan je barbier, hij/zij geeft hier graag antwoord op.

Tip 7: KIES SOMS JUIST VOOR EEN KORTERE BAARD

Het klinkt misschien gek maar hoe korter je haar hoe langer je baard soms kan lijken. Kijk maar eens goed naar onderstaande foto’s. Het zijn allemaal foto’s van klanten bij mij in de barbershop en geen modellen foto’s die bewerkt zijn.

baard sneller laten groeien
Zowel haar als baard zijn onderhanden genomen. De baard is niet korter gemaakt, wel heb ik er meer verhouding in aangebracht. Door het strakke kapsel lijkt de baard ook weer langer.
baard sneller laten groeien
De baard is op de wangen een stuk korter gemaakt en de kaaklijn is strakker. Hierdoor lijkt de baard ook langer. Doordat het haar aan de zijkanten opgeschoren is, trekt de aandacht sowieso sneller naar de baard.
baard sneller laten groeien
De baard is aan de onderkant niet korter gemaakt. Wel heb ik een hoop aan de zijkanten eraf gehaald. Hierdoor ziet de baard er meteen een stuk strakker en verzorgder uit.
sneller laten groeien baard
Ook hier zie je wat een kapsel kan betekenen voor de lengte van de baard. De baard zelf is namelijk ook weer niet korter gemaakt. Wel zijn de zijkanten goed bijgewerkt.

 

Onderstaande baard artikelen vind je misschien ook interessant

BAARD TREND WINTER 2017/2018. Tijd voor de strakke baard!

DE SNOR EEN MODESTATEMENT: DURF JIJ ALLEEN EEN SNOR TE DRAGEN

Kiezen voor een lange of korte baard

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer