MuziekMuziek

Baardverzorging: tips voor de juiste baardverzorging

Jan Willem Huffmeijer frontaal gefotografeerd

Een goede baardverzorging begint met de juiste kennis. Ik geef jullie graag tips hoe je zelf het beste je baard kunt verzorgen. Het allerbelangrijkste voor een mooie baard is een goed band met je barbier! Een goede baard begint namelijk toch echt met een goed model. Hiervoor ga je naar de barbier, hij kan je alles vertellen over de juiste producten en het onderhoud van je baard.

Baardverzorging: het laten groeien van je baard

De meeste mannen besluiten op een dag een baard te laten staan maar komen er dan na verloop van tijd achter dat je de baard ook moet gaan onderhouden. Het is dus eigenlijk al belangrijk dat voordat je een baard gaat laten groeien, dat je probeert voor te stellen wat voor soort baard je zou willen hebben. Wil je meer baardinspiratie check dan eens het artikel “baardtrends 2018

Om je baard te laten groeien moet je doen wat je altijd doet……behalve scheren dan! Trucs om je baard sneller te laten groeien halen weinig uit. De snelheid waarmee je baard groeit en hoe vol deze is/wordt, zijn erfelijk bepaalt. Iets wat wel belangrijk is om te weten voordat je begint, is dat je na verloop van een aantal dagen last zal krijgen van jeuk. Dan hebben we het niet over zomaar jeuk maar echt jeuk! Ook hier zal je doorheen moeten. Wil je meer weten over wat je kan doen tegen een jeukende baard? Check dan het artikel “een jeukende baard is erg vervelend! B4men geeft tips”

Baardverzorging: verzorging van je baard

Goede baard verzorging producten zijn heel belangrijk. Veel mannen weten inmiddels wel dat die belangrijk zijn maar hebben vaak geen idee waarom en hoe je ze gebruikt. Allereerst is het belangrijk om je baard schoon te houden. Was je baard dus regelmatig. Gebruik hiervoor een (baard) shampoo en eventueel een conditioner. Daarna komt de baardolie. Baardolie heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Persoonlijke voorkeur bepaald al snel welke jij zal gebruiken. Baardolie is bedoeld voor mannen met baarden en heeft daarom die naam gekregen maar hij is vooral heel belangrijk voor de huid onder de baard. Zorg er dus voor dat je de olie ook op de huid aanbrengt. Een baard in model brengen doe je niet met baardolie maar met een balsem. Naarmate de baard groter en langer wordt zal hij ook sneller weerbarstig worden. Het pieken en plukken van de baardharen ga je tegen met een balsem of baardwax. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal gewoon een beetje van mijn haarstyling product gebruik. Wanneer ik mijn haar gedaan heb, breng ik daarna met hetgeen wat ik nog op mijn handen heb zitten door mijn baard. Heb jij een grote en lange(re) baard dan is het artikel “baardverzorging grote baard” ook wel handig om eens te lezen. Hierin leg ik namelijk uit hoe je een grote baard het beste kunt verzorgen.

Baardtrends

Baardtrends liggen altijd behoorlijk gevoelig bij baarddragers. Toch kun je er niet omheen dat er wel degelijk baardtrends zijn. Ik heb zelf mijn baard begin januari 2018 helemaal onder handen genomen. Dit tot grote frustratie van Marie Louise en de kinderen. Mijn baard ging er bijna helemaal af en mijn snor liet ik wel staan. Inmiddels is mijn baard weer groter en voller geworden. Ik heb pas geleden ook geschreven dat ik merk dat veel mannen weer gaan voor een grote maar wel strakke baard. Inmiddels is het alleen wel zo dat de baard op zichzelf geen trend meer is. Iemand die nu zijn baard wil laten staan doet dit echt omdat hij dat zelf wil en als je al een baard hebt, dan haal je hem er ook niet zo snel meer af. Het wordt toch een onderdeel van wie je bent!

Onderstaande verzorging artikelen vind je misschien ook interessant

Lichaamshaar wel of niet scheren

Kapsels zonder styling product. De kapsels voor mannen die niets in hun haar willen

Feiten en fabels over je haar

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer