MuziekMuziek

Baard verzorging, tips en trucs.

Een Baard!! en nu??

De meeste mannen besluiten op een dag een baard te laten staan, maar komen er dan na verloop van tijd achter dat je de baard ook moet gaan onderhouden. Het is dus eigenlijk al belangrijk dat voordat je een baard gaat laten groeien dat je probeert voor te stellen wat voor soort baard je zou willen hebben. Een korte baard vraagt nu eenmaal een andere verzorging dan een grote baard.

baardverzorging grote baard

Het laten groeien van je baard

Om je baard te laten groeien moet je doen wat je altijd doet……behalve scheren dan!! Maar trucs om je baard sneller te laten groeien halen weinig uit. De snelheid waarmee je baard groeit en hoe vol deze is en wordt, zijn erfelijk bepaalt, je zal het ermee moeten doen. Iets wat wel belangrijk is om te weten voordat je begint is dat je na verloop van een aantal dagen last zal krijgen van jeuk…..en nee niet zomaar jeuk maar echt jeuk!! Ook hier zal je door heen moeten. Aan deze jeuk is niet heel veel te doen. Iets wat belangrijk is dat je de huid onder de baard goed blijft verzorgen, misschien nog wel beter dan zonder baard. Smeer altijd, maar zeker wanneer je een baard laat groeien je huid en baard in met een goede baardolie. Door de baardolie wordt de huid onder de baard goed verzorgt en zal je echt minder last hebben van jeuk.

Het verzorgen van de baard

Nu de baard staat is het belangrijk deze goed te verzorgen. Wie dacht het makkelijk te krijgen omdat je niet hoeft te scheren komt bedrogen uit, een baard vraagt om verzorging. Het onderhouden van een baard kan je helemaal zelf doen, maar beter en makkelijker is hem te laten bijhouden door een barbier. Samen met je barbier kun je een stappenplan maken hoe je de baard gaat aanpakken en welk model baard jou het beste staat. Het is belangrijk dat je goed let op de vorm van je gezicht en naar de haar groei. Wil je het zelf bijhouden of onderhouden koop dan goede spullen. Belangrijk zijn dus een goede baardolie maar ook een scherpe schaar en/of tondeuse om je baard mee te trimmen. Verder heb je een baardshampoo of eventueel conditioner nodig om je baard mee te wassen. Dit houdt de haren zachter dan met shampoo. Het trimmen van de baard ga ik in een ander artikel verder uitleggen. Laat eerst die baard maar groeien. 😉

Baardtrends

Baardtrends liggen altijd behoorlijk gevoelig bij baarddragers. Toch kun je er niet omheen dat er wel degelijk baardtrends zijn. Ik heb pas geleden ook geschreven dat ik merk dat veel mannen weer gaan voor een grote maar wel strakke baard. Inmiddels is het alleen wel zo dat de baard op zichzelf geen trend meer is. Iemand die nu zijn baard wil laten staan doet dit echt omdat hij dat zelf wil en als je al een baard hebt, dan haal je hem er ook niet zo snel meer af. Het wordt toch een onderdeel van wie je bent!

Onderstaande baardartikelen vind je misschien ook leuk

7 tips om je baard sneller te laten groeien

Barbier worden: hoe en waarom? Ik vertel je alle ins en outs van het barbiersvak.

DE SNOR EEN MODESTATEMENT: DURF JIJ ALLEEN EEN SNOR TE DRAGEN

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
6 comments
 • Goedemiddag kunt u mij vertellen, waar ik in de omgeving van zwolle een goede barbier kan vinden.
  Met vriendelijke groet,
  Jan

 • Beste Jan, Ik kan je eerlijk gezegd geen goed antwoord geven. Het zit namelijk zo….Ik kom niet uit de buurt van Zwolle. Ik weet dus niet wat er allemaal aan barbershops te vinden is in Zwolle en omgevening. Ik ga het voor je navragen en zodra ik wat mooie opties voor je heb, hoor je die. groet B4men.nl

 • hallo

  een vraagje, ik heb een mooie volle baard + snor, echter heeft mijn snor een totaal andere kleur dan mijn baard. zwarte baard + blonde snor = geen zicht 🙂 kan ik mijn snor mooi kleuren met een bepaald haarproduct ?

 • Goede avond,

  Ik heb sinds kort mijn baard laten staan en ga zeker gebruik maken van alle tips die ik op uw site heb gevonden. Dank hiervoor! Echt een goede, informatieve site. Ik zou alleen het woord “verzorgt” vervangen door “verzorgd” onder het stukje “Het laten groeien van je baard”;). U heeft wel echt een duidelijke website in ieder geval, ga zo door!

  Mvg kris

 • Misschien voor jullie een hele rare vraag.
  Ik heb een zware baardgroei, en wil mijn baard wat langer laten groeien.
  Het nadeel is, mijn baard word dan zo groot en wijds dat mijn familie dan met een gekke bek zegt dat ik een zwerversbaard bezit.

  Hoe kan je een lange baard het beste goed bijhouden, en niet op een manier dat men iedere keer ziet, oh heb je je baard weer eens gekortwiekt.

Written by Jan Willem Huffmeijer