MuziekMuziek

Een jeukende baard is heel vervelend, B4men helpt!

De meeste mannen besluiten op een dag om een baard te laten staan, maar komen er dan na verloop van tijd achter dat je de baard ook moet gaan onderhouden. Het is dus eigenlijk belangrijk dat voordat je een baard gaat laten groeien, dat je je probeert voor te stellen wat voor soort baard je zou willen hebben (voor inspiratie klik hier)

Jan-Volvo-V40-City-Experience12_160520
Mijn baard in zijn huidige lengte.

baard laten groeien

Om je baard te laten groeien moet je doen wat je altijd doet, behalve scheren dan natuurlijk. Tips & Trucs om je baard sneller te laten groeien halen meestal weinig uit. De snelheid waarmee je baard groeit en hoe vol deze is en zal worden zijn namelijk erfelijk bepaald, je zal het er dus moeten doen. Iets wat wel belangrijk is om te weten, voordat je begint, is dat je na verloop van een aantal dagen last zal krijgen van jeuk. Dan hebben we het niet over zomaar jeuk maar echt JEUK!  Hier zul  je echt even doorheen moeten, maar gelukkig zijn er echter wel een aantal dingen die je kan doen om de jeuk te verminderen.

Verzorging van je baard

Nu de baard staat, is het belangrijk deze goed te gaan verzorgen. Wie het dacht makkelijk te krijgen omdat je niet meer hoeft te scheren komt bedrogen uit. Een baard vraagt om verzorging. Het onderhouden van een baard kan je helemaal zelf doen maar beter en makkelijker is het om hem te laten bijhouden door een barbier. Samen met je barbier kun je een stappenplan maken hoe je de baard gaat aanpakken en welk model baard jou het beste staat. Het is belangrijk dat je goed let op de vorm van je gezicht en kijkt naar de haargroei van de baardharen. Wil je het zelf bijhouden of onderhouden, koop dan goede spullen. Belangrijk zijn goede baardverzorging producten maar ook een scherpe schaar en/of tondeuse om je baard mee te kunnen trimmen. Zeker wanneer je inmiddels al een wat vollere baard gekregen hebt, kun je beter de vorm erin laten zetten door een barbier. Het zou toch zonde zijn als je baard er weer af moet omdat je uitschiet met je trimmer/tondeuse….je wilt echt niet weten hoe vaak dit gebeurd. Ik heb zeker 1 à 2 klanten per week die in paniek opbellen of ik AUB nog iets van hun baard kan maken.

jeukende baard 1
Een goede baardolie verminderd ook de jeuk. Ik verkoop bij mij in de barbershop diverse soorten baardolie., ook die van MrDuchtman. Bron: MrDutchman.

Wat kan je doen tegen de jeuk

Tip 1: Was je baard met een milde shampoo, gebruik het liefst een baardshampoo. Een baardshampoo bevat andere ingrediënten dan een gewone shampoo en voldoet beter aan de behoefte van de baardharen.

Tip 2: Als je je baard wast met een gewone shampoo, gebruik dan daarna een klein beetje conditioner. Shampoo wast namelijk wel maar verzorgd de baardharen niet. Daardoor worden de haren van je baard een stuk stugger. Dit is niet prettig voor jezelf maar ook niet voor je partner en/of kinderen.

Tip 3: Was je baard niet met zeep, dit haalt namelijk niet voldoende talg en huidschilfers weg en droogt de huid teveel uit. Hierdoor ontstaat juist jeuk!

Tip 4: Misschien overbodig om te benoemen, maar of je nu een gewone shampoo of een baardshampoo gebruikt, je moet dit goed uitspoelen! Doe je dit niet, dan blijven zeepresten achter en ook dit zal alleen maar de jeuk verergeren.

Tip 5: Gebruik na het wassen van je baard een baardolie of een baardbalsem. Hiermee verzorg je niet alleen je baardharen maar ook de huid onder je baard. Je moet wel de olie of balsem goed masseren op je huid en haren.

Tip 6: Er zijn tegenwoordig speciale treatments op de markt verkrijgbaar die de jeuk moeten verminderen. Binnenkort komt hiervan meer uitleg op de site.

jeukende baard 2
Niet meteen die baard er maar weer af halen als het gaat jeuken. Even doorzetten, het duurt meestal maar een week of 2. Voor meer informatie over je baard mag je natuurlijk altijd bij mij langskomen in de B4men Barbershop.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer