SelectSelect

Trimmen van je baard!

Baard verzorging is belangrijk

Dat het goed verzorgen van je baard erg belangrijk is is al veel gezegd. Maar hoe houd je een mooie en volle baard helemaal scherp en in top conditie. Goede baard verzorging producten zijn heel belangrijk. Veel mannen weten inmiddels wel dat die belangrijk zijn maar hebben vaak geen idee waarom en hoe je ze gebruikt. Allereerst is het belangrijk om je baard schoon te houden. Was je baard dus regelmatig. Gebruik hiervoor een baardshampoo, deze zijn gemaakt om een baard te reinigen en drogen de baard niet uit. Daarna komt de baardolie. Baardolie heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Persoonlijke voorkeur bepaald al snel welke jij zal gebruiken. Baardolie is bedoeld voor mannen met baarden en heeft daarom die naam gekregen maar hij is vooral heel belangrijk voor de huid onder de baard. Zorg er dus voor dat je de olie ook op de huid aanbrengt. Een baard in model brengen doe je niet met baardolie maar met een balsem. Naarmate de baard groter en langer wordt zal hij ook sneller weerbarstig worden. Het pieken en plukken van de baardharen ga je tegen met een balsem of baardwax. Heb jij een grote en lange(re) baard dan is het artikel “baardverzorging grote baard” ook wel handig om eens te lezen. Hierin leg ik namelijk uit hoe je een grote baard het beste kunt verzorgen.

Het trimmen van de Baard

Het goed trimmen van de baard is lastig om zelf te doen. Vraag aan je barbier of hij dit voor jou kan doen, vaak hebben ze een speciale prijs voor deze behandeling. Wanneer je het toch zelf wilt doen is het erg belangrijk om goede spullen aan te schaffen en ook het hebben van geduld is geen overbodige luxe. Het gaat in het begin weleens fout. Met veel oefenen moet het wel lukken maar het blijft erg moeilijk om dat bij jezelf te doen. Er zijn wel een aantal basisregels voor een mooie en verzorgde baard. Heel belangrijk is de baardgroei zelf. Kijk eens goed of er wel voldoende groei is voor een volle baard (kale plekken). Een baard heeft wel altijd even nodig om vol te worden (min. 1,5 maand). Nu het trimmen zelf, een mooie contourlijn is essentieel voor een strakke look. Maar kijk uit dat je de neklijn van de baard niet te hoog maakt, dat zal een raar gezicht zijn. Belangrijk is om de bovenkant van de adamsappel te voelen en dat is de richtlijn voor de onderkant van de baard. Vanaf je adamsappel neem je een mooie lijn richting de onderkant van je kaak. Ook hiervoor geldt, ga niet te hoog maar neem echt de onderkant. De bovenkant van de contour is de wanglijn. Hier is het belangrijk om te kijken naar wat voor baard je wilt hebben. Een volle baard vraagt om een meer ronde vorm, een korte strakke baard vraagt om een strakke hoekige lijn. De wanglijn van de baard kan je het best in een vloeiende lijn vanuit de bakkebaard richting de mondhoek. Dit geeft een mooie strakke lijn, ga ook hier niet te hoog dan zal de baard snel onverzorgd lijken.

Nu je weet hoeveel werk een baard vergt, kijk dan een baarddrager niet aan alsof zij lui zijn! Het vergt een hoop doorzettingsvermogen en dat maakt de baarddrager tot man die wel een compliment kan gebruiken.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer