MuziekMuziek

De baard in 2022 ga je voor lang of kort?

De baard in 2022. Welke baard trend gaat er dit jaar komen? Worden het lange of juist korte baarden dit jaar? Op deze vragen ga ik je antwoord geven in dit artikel. Veel mannen met baarden worden snel een beetje kriebelig van het woord baardtrend. Toch zijn er ook heel veel (jonge) mannen die graag wat advies willen hebben over met welke baard zij het beste over straat kunnen paraderen. Wil jij zelf bepalen welke baard je draagt? Dan kan je op de blog ook terecht over hoe je jouw baard in 2022 het beste kunt onderhouden.

De baard in 2022: welke baard ga jij dit jaar dragen?

Ook in 2022 zal de baard nog op menig gezicht zichtbaar zijn. Veel mannen en ook jonge mannen kiezen voor het dragen van een baard. Waar we de afgelopen jaren veel lange of juist hele korte baarden zagen, gaat dit wel veranderen. De baard in 2022 zal vooral korter zijn dan we de afgelopen jaren hebben gezien. De lange baard is echt op zijn retour. Nee, het worden nog geen stoppelbaardjes maar we gaan wel echt een stuk korter. Qua vorm is er ook wel wat aan het veranderen. De afgelopen tijd werd de baard langer en puntiger maar dit jaar gaan we weer korter en ronder. De vorm van de baard zal zachter worden. Voor veel vrouwen komt het “sexy baardje” weer helemaal terug. Ook de verzorging van de baard is heel belangrijk. Wanneer een baardje weer korter wordt zal je meer moeite moeten doen om je baard zacht te houden. Een goede baardborstel, lekkere baardolie en een goede balm helpen je baard ook echt sexy te houden. Zo heeft je partner geen schrale kin na het zoenen ūüėČ

De kortere medium ronde baard in 2022

De kortere medium lengte baard. Welke lengte moet je je hierbij voorstellen wanneer we spreken over een medium lengte van een baard? Een baard die wat langer is dan een stoppelbaard is tot 0,5 cm begint een baardje te worden. Vanaf 1cm wordt de baard een baard. Let wel op…. deze centimeters worden gemeten onder de kin. Op de wangen mag de baard korter blijven. Dit geeft juist een verzorgde look. De medium baard zit qua lengte tussen de 1 tot max 3 cm. Wanneer hij langer wordt dan gaat de baard echt hangen. De vorm van de baard is in 2022 rond en volgt de contouren van het gezicht en kaaklijn. Dit maakt het gezicht vriendelijk en zachter.

Een medium baard lengte

De kortere baard mag ook in 2022

Ook de korte baard van korter dan 1cm is een baard die wij komend jaar veel zullen gaan zien. Dit is misschien wel de meest makkelijke baard om mee te beginnen. Na een week of twee begint je stoppelbaard al een echt baardje te worden. Toch zal je merken dat wanneer je de korte baard op lengte houdt (dus niet door laat groeien) dat hij na een paar weken / maanden voller zal worden. Een korte baard is vaak wel lastig goed in vorm te houden er is weinig ruimte voor een foutje. Daarom kan jouw barbier of herenkapper je goed helpen.

De baard in 2022

Dit zijn de baardtrends voor 2022 in beeld

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer