MuziekMuziek

DE SNOR EEN MODESTATEMENT: DURF JIJ ALLEEN EEN SNOR TE DRAGEN

1 november 2014, de dag dat ik mijn baard afgeschoren heb. Ik heb dit toen gedaan vanwege de Movember maand. Ondanks dat een hoop mannen dit grote onzin vinden en te commercieel, wat ik overigens tegenwoordig ook vind, steun ik in basis wel graag dit goede doel. 

 

WOW! Wat was mijn kale gezicht wennen zeg en wat zag ik er toen uit!!! Ik had toen ook echt het idee dat ik een hele bus mentholpoeder op mijn gezicht gestrooid had…..brrr koud!!! Uiteraard heb ik mijn snor wel laten staan. Iets wat Marie Louise en de kids afschuwelijk vonden. Ik kan me dat ook wel voorstellen. Jaren zijn zij een baard gewend en ineens staat er alleen een behoorlijke snor. Ik was heel benieuwd wat de reacties van andere mensen zouden zijn. Zou men het net zo ‘lelijk’ vinden als Marie Louise of zouden er ook positieve reacties komen? Het viel me echt enorm mee. De meeste mensen, zowel mannen als vrouwen, vonden het eigenlijk wel heel erg stoer staan. Maar waarom zie je in het straatbeeld dan eigenlijk zo weinig mannen met alleen een snor? De baard is inmiddels geheel geaccepteerd(is ook weleens anders geweest) en geheel glad geschoren ook maar die snor….nee, die vind men maar vreemd. Alleen een snor moet je ook wel echt durven dragen. Ik weet uit ervaring dat men je behoorlijk na kan staren op straat. Dit ging bij mij soms zelfs zover dat mensen echt gingen wijzen, dat voelde echt super ongemakkelijk. Je kan dus wel zeggen dat een snor echt een modestatement is.

Denk alleen niet dat een snor makkelijk is en dat je s’morgens snel klaar bent. Een snor vraagt bijna net zoveel onderhoud als een baard. Je moet hem regelmatig korter maken omdat hij anders uit verhouding groeit. Je moet hem zo af en toe verwennen met een olie en je moet hem wassen met een crèmespoeling of goede baardzeep om de snor lekker zacht te houden. Ook kan je een snor op diverse manieren dragen. Je kan kiezen voor een volle korte snor, een volle snor met een krul of je gaat voor een heel dun snorretje(niet echt mijn ding). Ook kan je ervoor kiezen om een snor in combinatie met een klein sikje te dragen of juist met een grote sik…..genoeg mogelijkheden dus!

Draag jij alleen een snor of heb je ooit alleen een snor gedragen? Post dan een foto van jou met snor op de B4men Facebookpagina.

DEZE B4MEN ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Kapsels voor mannen winter 2017 / 2018. Zo draag je een langer kapsel!!

Kiezen voor een lange of korte baard

WANNEER BEN JE EEN “ECHTE” BAARDDRAGER

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer