MuziekMuziek

Hoe verzorg je een baard? Ook een korte baard heeft verzorging nodig.

De trend van de baard is nu duidelijk aan het afnemen en toch komt b4men nog met een baard verzorgingsartikel. Er zijn nog heel erg veel mannen die een baard hebben of nog juist beginnen met een baard. Deze mannen met baarden kiezen heel bewust voor een baard en niet omdat het een trend is. Deze mannen willen juist alles weten over de baard en de verzorging van de baard. Vandaar dit artikel op B4men

Baardverzorging voor kleine en grote baarden

Iedere baard heeft verzorging nodig of deze nu groot of klein is, het is erg belangrijk om een baard goed te verzorgen. Een baard die niet verzorgd wordt, ziet er rommelig uit en gaat jeuken en schilferen. Ook de huid onder de baard heeft verzorging nodig. Voor de huid onder de baard veranderd er namelijk ook een hoop nu er een baard op staat. Ik zal beginnen met een goede basisuitleg voor een kleine en grote baard. Ik zal apart nog een uitleg geven over het verzorgen van een grote baard.

image

Verzorging van een baard, groot en klein

De verzorging van de baard begint bij een goede basis hygiëne. De baard heeft net als je hoofdhaar en lichaamshaar regelmatig een wasbeurt nodig. Gebruik voor de baard hiervoor een speciale baardshampoo deze wast en verzorgt de baard. Wassen kan ook met shampoo, maar deze maakt het haar van de baard vaak te hard. Wassen met conditioner kan ook, deze verzorgen goed en maken de haren zacht, echter wassen ze minder schoon dan een  shampoo.

image

Gebruik van baardolie

Nu komt het aan op verzorging van de baard en huid onder de baard. Veel mannen hebben geregeld last van jeuk en dit niet alleen tijdens de eerste groei. Dit komt omdat de haren van de baard hard en stug zijn, wanneer de haren dan terug draaien in de huid kunnen deze gaan prikken. Tevens wordt de huid onder de baard afgesloten en dit zorgt ervoor dat de huid wat kan uitdrogen en irriteren. Omdat dit voorkomen is het belangrijk om baardolie te gebruiken. Gebruik een baardolie zelfs in een kleine baard, dit zal de baard en de huid veel zachter maken en minder last van jeuk geven. klein druppeltje is voldoende voor een kleine baard en gebruik iets meer voor een grote baard. Meer over baardolie vertel ik later in een aparte blog.

image

Het modelleren van een grote baard

Wanneer de baard groter is geworden, is het belangrijk om de baard te gaan modelleren. Haren van een baard zijn harder en stugger en hebben daardoor meer een eigen wil.Ze gaan sneller springer of vormen aannemen die jij anders in gedachten had. Styling is dus belangrijk. Gebruik voor het stylen speciale baardwaxen of pomades, hiermee krijg je de haren van de baard onder controle.

baard jw1De Barbier

Vorm is het belangrijkste voor een nette baard. Deze vorm is lastig zelf aan te brengen en daarom is het belangrijk om regelmatig naar een barbier te gaan. Hij kan je helpen met het creëren van een mooie en strakke baard. Daarna kan je de vorm er eventueel zelf in houden. De barbier kan jou ook van alle tips en goede producten voorzien. Vraag de barbier het hemd van het lijf over jouw baard en verzorging, daar betaal je hem immers voor!

imageimageimage image

Alle foto’s zijn gemaakt in de B4men Barbershop en zijn de baarden die ik iedere dag weer onderhanden neem

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Gelijk de baardolie er weer bij gepakt. Maar grijs haar blijft stug.

Written by Jan Willem Huffmeijer