MuziekMuziek

Tips voor dé trendy baard in de zomer van 2022

De zomer staat natuurlijk weer voor de deur. Dit houdt dan ook in dat het tijd is om je uiterlijk eens flink onder handen te nemen als je indruk wilt maken op alle dames. Uit onderzoek blijkt dat erg veel vrouwen het aantrekkelijk vinden als een man een baardje heeft. Hoe kan je je baard zo goed mogelijk bijhouden voor de aankomende zomer? Om hierachter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we dé beste tips en tricks voor het onderhouden van je baard voor jou op en rijtje gezet!

Schaf een goed scheerapparaat aan 

De beste tip die wij mee kunnen geven is om een goed scheerapparaat aan te schaffen. De reden hiervoor is simpel: met een goed scheerapparaat ben je in staat om jouw baard op de best mogelijke manier bij te houden. Het beste is om te kiezen voor een bekend merk wat echt een hoge kwaliteit weet te leveren, zoals bijvoorbeeld het merk Philips. Door te kiezen voor een iets duurder model weet je zeker dat je ook echt de hoogst mogelijke kwaliteit in handen zult krijgen. Kies je daarentegen voor een slecht apparaat dan is de kans groot dat je dit ook terug zal zien in je baard. Doe jezelf daarom een plezier en kies echt voor een goed apparaat als je een mooie baard wilt hebben.

Zorg voor goede hygiëne  

De volgende tip is om aan je algemene hygiëne te denken als je een zo mooi mogelijke baard wilt laten staan. Veel mannen klagen zelfs dat hun gezicht jeukt als ze een baard laten groeien, vooral tijdens de eerste fasen van het groeiproces. Hier kan een goede hygiëne routine die speciaal bedoeld is voor je baard van pas komen. Als er haar uit je gezicht groeit, kan dat jeuken, maar meestal wordt de jeuk versterkt door de afschilferende huidcellen die naast je huid vastzitten. Dit kan komen door kleine voedseldeeltjes, vuil, oliën of verontreinigende stoffen die in de baard zitten. Door je gezicht dagelijks te wassen is het ook voor jou mogelijk om de hoeveelheid jeuk aanzienlijk te verminderen.

Eet zo gezond mogelijk  

Je zou het wellicht niet zeggen, maar als je zelf een mooie baard wilt hebben is het van groot belang om gezond te eten. Je baard is gemaakt van eiwitten en vet, maar hij is ook sterk afhankelijk van vitamine B5, B3, en B9. Dat betekent dat mager vlees, noten, eidooiers, melk en veel bladgroenten echt onderdeel uit zouden moeten maken van je dagelijkse dieet. Als je echt een goede baard wilt groeien, kun je je dieet ook aanvullen met een supplement die de baardgroei bevorderen. Voor deze supplementen is het alleen wel handig om even advies in te winnen bij je huisarts. Hier kunnen wel eens wat bijwerkingen aan zitten. Door het even na te vragen weet je zeker dat je het zonder problemen kunt gebruiken.

Als het goed is ben je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten gekomen over de manier waarop je jouw baard pas echt goed kunt bijhouden. Het laten staan van een baard is nog altijd dé manier om populair te worden onder de dames. Nu is er naast het laten staan van een baard natuurlijk nog veel meer wat je kan doen om aantrekkelijker te worden. Wil je te weten komen wat dit onder andere voor dingen zijn die je zelf kunt doen? Neem dan zeker even een kijkje bij de rest van de blogs, hier op de site hebben we namelijk nog veel meer voor jou in petto!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer