Mannen op leeftijd hoeven niet oud te zijn: kapsel en fashion tips

Ik vind dat mijn blog wel weer wat grijze haren kon gebruiken. De oudere man wordt ook op mijn blog makkelijk vergeten. Ik ben inmiddels alweer bijna 19 jaar barbier en zie tegenwoordig ook veel “oudere” mannen bij mij in de barbershop. Iets wat mij is opgevallen, is dat de afgelopen jaren de oudere man misschien wel sneller hip is geworden dan mannen van mijn eigen leeftijd. Waar de jonge mannen de afgelopen twee jaar een hele metamorfose hebben ondergaan, is de oudere man al veel eerder begonnen zich modern en hip te kleden. De tijd dat “oudere” mannen kleding en schoenen droegen die ik niet in de winkels kon vinden is echt helemaal voorbij. Ik vind het geweldig om te zien dat de oudere man van nu zich goed en naar leeftijd kleedt.

De oudere man en zijn grijze haren

Dit onderwerp benader ik echt uit het oogpunt van barbier. Ik ben van mening dat mannen vooral de haren zo natuurlijk mogelijk moeten dragen. Waarom ik dat vind? Vaak zijn kleuringen bij mannen heel onnatuurlijk en geeft het een effect van een helm. Wanneer mannen thuis de haren verven kiezen ze tevens een kleuring die ook nog eens veel te donker is. Tegenwoordig heb je ook spoelingen die de grijze haren wat maskeren en een veel natuurlijkere look geven dan met een echte kleuring. Probleem met de spoeling is dat wanneer er steeds meer grijze haren komen, de kleur steeds moeilijker zal pakken. Ook zal de kleur erg snel terug lopen en dat ziet het eerlijk gezegd echt niet uit. Daarbij vind ik persoonlijk ook grijs worden juist iets heel bijzonders hebben, dus hierbij een oproep alle mannen STOP met kleuren. Wees juist trots op die grijze haren!

De oudere man en zijn kleding

Waar jonge mannen zich momenteel juist op de nette pakken storten vind ik het leuk om te zien dat de oudere man zich juist meer richt op de informelere kant van mode. Belangrijk is wel dat kleding de juiste pasvorm heeft. Mannen zijn soms wat gemakkelijk en kiezen snel voor een te grote maat. Mooier is het echter om te kiezen voor meer de getailleerde kleding. Ook een goede stoere jeans staat de oudere man erg goed. Let er dan wel op dat het geen dertien in een dozijn jeans is, durf ook hierbij voor een aparter model te kiezen. Natuurlijk kan een pak ook gewoon. Ook hier durven oudere mannen vaak net een stapje verder te gaan. Mijn vader heeft bijvoorbeeld pas een nieuw pak gekocht met allemaal afbeeldingen van likeuren als binnenvoering, echt super gaaf!

Onderstaande artikelen op B4men vind je misschien ook interessant

De baard gaat veranderen in 2018 (video). Dit zijn de nieuwe baardtrends voor 2018 / 2019

Het mannen kapsel van 2018!! Dit is de style voor dit jaar. Video met uitleg.

Barbier worden: hoe en waarom? Ik vertel je alle ins en outs van het barbiersvak.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer