De baard gaat veranderen in 2018 (video). Dit zijn de nieuwe baardtrends voor 2018 / 2019

Ja ja, daar is ie weer met z’n baardtrends! En hoe deze keer!! Ik ga jullie deze keer laten zien hoe ik mijn eigen baard 2018 proof heb gemaakt. Nu weet ik dat baarddragers het gevoel en idee hebben dat zij niet gevoelig zijn voor trends, toch zullen er wat baarden gaan veranderen qua style dit jaar.

Baardtrends voor 2018 / 2019

Waarom baardtrends 2019 we zijn net begonnen met 2018?? Een trend heeft altijd wat tijd nodig om zich te ontwikkelen. Het duurt altijd even voordat men de excentrieke modebewuste gaat volgen in zijn stijl. Neem de ontwikkeling van de baard zelf, heel veel baarddragers zijn vies van het wordt trend. Zij willen juist bijzonder en uniek zijn, dit is in mijn ogen iedereen!! Daarbij willen we ook weer niet te uniek zijn, omdat we dan helemaal buiten de groep komen te staan. 10 jaar geleden was het nog raar om een baard te hebben als jonge kerel. Het werd in het algemeen nog amper geaccepteerd als je ongeschoren of met baard op het werk kwam. Dit beeld veranderde en de baard werd een ding. Die baard werd geen ding omdat niemand er mee ging lopen…dus hij heeft dragers nodig om een trend te worden. Dus als jij een baarddrager bent die niet van trends houdt maar staat jou baard korter dan 10 jaar….jammer joh, je bent trendgevoeliger dan je wilt zijn! Omdat de baard best gezichtsbepalend is zal het weer afscheren van een baard niet heel snel gaan. Voordat een heel kort baardje of zelfs geen baard een trend wordt, heeft deze eerst wat sterke dragers nodig. Deze dragers maken de trend en zorgen voor de algemene acceptatie. Deze trendsetters zullen steeds meer gevolgd worden en zo ontstaat er draagvlak voor een nieuwe trends.

De korte baard met een hoofdrol voor de snor

Ik verwacht dat we steeds vaker weer een kortere baard gaan zien. Of misschien wel helemaal geen baard meer op het gezicht. Dus we gaan weer kaal? Nee, niet helemaal. De snor zal nu steeds belangrijker worden. Zoals jullie in het filmpje hierboven hebben kunnen zien, ga ik voor een heel kort baardje en heb ik de snor los van de baard gemaakt. De snor heb ik juist langer gelaten en mijn baard juist korter. Ik heb nu geen baard meer die doorloopt naar de bovenkant toe, zo komt de snor beter uit. In de volgende foto’s laat ik jullie zien hoe je deze nieuwe baardtrends kan gaan dragen. Nu snap ik best dat je niet meteen all the way durft/wil gaan, dus je kan ook beginnen met de baard korter te dragen aan de zijkanten en de snor voller. Ben jij er klaar voor??

De baardtrends 2018 / 2019 in beeld

Het mannen kapsel van 2018!! Dit is de style voor dit jaar. Video met uitleg.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer