MuziekMuziek

MITSUBISHI ECLIPSE CROSS STRAALT NIET ALLEEN ROND DE ZON.

Mitsubishi, wie kent dit automerk nu niet? Dat zullen maar heel weinig mensen zijn. Maar als je even doorvraagt dan zijn er niet zo heel veel mensen die ook de verschillende modellen van Mitsubishi kennen. Ja de Outlander is wel bekend bij heel veel mensen. Deze Mitsubishi kreeg bij zijn introductie zoveel subsidie van de overheid mee dat je eigenlijk gek was als je toen je auto niet inruilde voor deze ruime hybride. Je ziet ze dan ook heel veel rijden. Eigenlijk is het best wel raar dat je van de andere Mitsubishi modellen zo weinig auto’s op de wegen ziet rijden. Oké ze zijn soms wat oubollig en niet echt heel flitsend, maar het is wel één van de meest betrouwbaarste automerken. Ook de wegenwacht komt maar uiterst zeldzaam een Mitsubishi met motorpech tegen. En als dat gebeurt dan is het mankement meestal nog veroorzaakt door slecht onderhoud.

Nieuw ontwerp van de Mitsubishi Eclipse Cross

Blijkbaar is het in Japan bij de ontwerpers doorgedrongen dat je ook hele goede auto’s kan maken die er toch heel sportief en aantrekkelijk uitzien. Zij hebben zodoende op een totaal nieuw platform een werkelijk prachtige auto ontworpen de Mitsubishi Eclipse Cross.
Bij deze auto komt alles wat goed en mooi is samen. Hij ziet er mooi en sportief uit en heeft een hele goede techniek aan boord en onder de motorkap. Hij heeft uitstekende rijeigenschappen gecombineerd met heel veel veiligheidstechniek.
De Eclipse Cross is heel fraai afgewerkt met mooie materialen en heeft een heel overzichtelijk instrumentarium.
Mitsubishi bouwt al sinds 1936 auto’s met 4WD en sinds 1987 ook auto’s met S-AWC (Super All Wheel Control). Bekijk ook eens alle prijzen die hun auto’s in de zwaarste rally’s al hebben gewonnen en je snapt waarom hun techniek zo uitstekend is. Daar hebben zij ook altijd de nadruk op gelegd. Maar de moderne consument wil niet alleen een perfecte techniek maar ook een auto met uitstraling. Nou de Eclipse Cross doet zijn naam eer aan.

Functionele schoonheid:

Mitsubishi heeft ervoor gekozen om geen blingbling auto te maken maar een auto met een volwassen design van zowel het exterieur als het interieur.
De naam Eclipse Cross heeft twee verwijzingen. Eclipse verwijst naar de populaire sportwagens die Mitsubishi tussen 1989 en 2012 in Amerika bouwde, en Cross nodigt uit om je grenzen te verleggen.

Exterieur:
Wat betreft de buitenkant ziet de Eclipse Cross er stoer en goed gevormd uit. Hij straalt dynamiek uit met zijn ingetogen lijnen, opgedeelde achterlichtblokken en LED-verlichting van voor en achter. De prachtige kleuren heeft de Eclipse Cross te danken aan een unieke en hoogwaardige verftechniek.

Interieur:
Zoals gezegd kiest Mitsubishi niet voor blingbling, dus ook van binnen heeft de Eclipse Cross een mooi ingetogen interieur met overzichtelijke bedieningselementen. De auto is uitgerust met veel innovatieve technologie die het rijden veraangenamen zoals een Touch pad controller, Smartphone linkdisplay audio en Head-up display. Er is een prachtig lijnenspel met mooie contrasten tussen zilver en zwart. Alle zitplaatsen zijn comfortabel en zeker achter het stuur heb je het idee dat je in een op maat gemaakte cockpit zit.

Veiligheid:
Natuurlijk voorziet Mitsubishi de Eclipse Cross ook met heel veel actieve en passieve veiligheidstechnieken. Zo is de auto uitgerust met o.a. het bots waarschuwingssysteem F.C.M.S.; Is er een rijstrookwaarschuwing-, een dodehoekwaarschuwingsysteem met rijstrookwissel assistent en waarschuwing voor dwars verkeer achter de wagen. De Eclipse Cross is ook uitgerust met een Adaptieve snelheidsregelaar en automatische grootlichten. Een Multi-around Monitor met weergave in vogelperspectief en een elektrische parkeerrem & vertrekhulp voor hellingen. Uiteraard zijn er nog veel meer veiligheidsvoorzieningen en mogelijkheden om de Eclipse Cross nog veiliger te maken.

Pijlers van de Mitsubishi Eclipse Cross

Het logo van Mitsubishi bestaat uit drie pijlers, die kan je voor wat de Eclipse Cross betreft vertalen naar: 1. Scherp design; 2. Dynamiek; 3. Coole technologie.
De Eclipse Cross wordt geleverd met 2 benzinemotoren en 2 diesels. Zowel benzine als diesel zijn er in een 2WD- en 4WD uitvoering. Verder kan je kiezen uit een handgeschakelde zesversnellingsbak, een CVT-transmissie inclusief Sportmodes met acht gesimuleerde versnellingen en een achttrapsautomaat.
Uiteraard heeft elke Eclipse Cross nog tal van optie mogelijkheden. De All-Inn prijzen van de Eclipse Cross beginnen bij € 24.490,- voor de Eclipse Cross 1.5 Clear Tec Pure tot € 44.490,- voor de Eclipse Cross 1.5 4WD CVT Clear Tec Instyle.

Tot slot:
Ja en dan is de laatste vraag natuurlijk hoe deze nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross rijdt? Daar kan ik heel kort over zijn. Deze auto rijdt in een woord GEWELDIG! Hij stuurt soepel, reageert heel snel op jouw commando’s, is stil en je hebt een uitstekend overzicht op alles. Het enige minpuntje wat mij betreft is de spoiler over de achterruit. Het ziet er beslist sportief uit, maar voor mij had hij er niet op hoeven te zitten.

Jos Huffmeijer voor B4men.

Foto’s Mitsubishi Motors en B4men.

Written by
Jos Huffmeijer
View all articles
Written by Jos Huffmeijer