MuziekMuziek

Grijs haar bestaat niet! De magie van het grijze haar, b4men legt uit.

Als barbier krijg ik dagelijks opmerkingen als ‘knip alleen mijn grijze haren maar af’. Mannen die zich nog een klein beetje moed willen in praten zeggen dingen in de trant van ‘liever grijs dan helemaal kaal’. Wat hebben mannen toch tegen grijze haren?? Zo jammer, ik vind mannen met grijze haren altijd iets extra’s charmant krijgen. Ook veel vrouwen hoor ik vaak zeggen dat mannen, jong of oud met grijze haren iets bijzonders hebben. Verf die grijze haren dus niet weg maar maak er je kracht van.

Grijs haar bestaat niet!

Iets wat mij altijd heeft verbaasd is het feit dat bijna geen man of vrouw weet dat grijze haren helemaal geen grijze haren zijn! Huh!!?? Hoe bedoel je dat nou weer? Je ziet toch grijs haar!! Vraag je je al af hoeveel whisky ik op heb 😉 Maar het is echt waar, grijs haar bestaat helemaal niet. Het een heel mooi voorbeeld van gezichtsbedrog. Zodra je ieder haartje los van elkaar bekijkt, is een haar gekleurd (met pigment) of wit (zonder pigment). Er zal niet één grijze haar tussen zitten. Wanneer je het haar dan mengt, bepaalt de verdeling van het aantal witte en gekleurde haren hoe grijs het lijkt. Zodra je veel gekleurd haar hebt en daar komen wat witte haren doorheen, dan zal het donker grijs lijken. Naarmate er meer witte haren komen en het aantal gekleurde haren afneemt, lijkt het haar steeds witter te worden.

grijs haar1

Worden mannen met donker haar sneller grijs

Nee, mannen met donker haar hebben het “probleem” dat het contrast tussen het witte en het donkere haar zo groot is. Ook heeft haaruitval niets met het grijs worden te maken. Beide komen het meest voor bij mannen die boven de 35 zijn en lijkt het dus soms samen te gaan. Echter zijn beide andere processen en staat dus los van elkaar. Op welke leeftijd we grijs worden is erfelijk bepaald, voor sommige mannen (ook vrouwen) kan het grijs worden al op heel jonge leeftijd starten. Aangezien het erfelijk bepaald is, is het dus niet mogelijk om er van buiten af iets aan te doen. Sorry, maar het komt zo als het komt.

Waarom vinden we het erg om grijs te worden

Nog steeds kom ik mannen tegen bij mij in de barbershop, die zodra zij de eerste grijze haar hebben ontdekt gelijk naar de kapper rennen om het haar te kleuren. Jammer, ik vind het juist iets heel bijzonders. Zoals verteld is het gezichtsbedrog en zodra je dit kunstmatig probeert na te maken, is dat bijna niet te doen. Daarbij zijn mannen echt niet minder mooi met grijze haren, sterker nog veel vrouwen vinden het juist erg mooi. Wil je meer informatie over grijs haar lees dan ook eens het volgende artikel: Grijze herenkapsels inspiratie + uitleg grijs haar.

Herenkapsels grijs haar

Voor meer grijze kapsels, neem een kijkje op mijn Pinterest pagina.

Onderstaande kapsel artikelen vind je misschien ook interessant

Peaky Blinders kapsels inspiratie

Wat zijn de beste kapsels bij inhammen en dunner wordend haar

7 tips tegen statisch haar

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Hoewel grijs haar dan niet bestaat, toch vind ik het bij bepaalde mannen best sexy staan hoor :3 Maar om eerlijk te zijn, hoop ik dat mijn vriend nog wel even zijn mooie bruine lokken behoudt xD

Written by Jan Willem Huffmeijer