MuziekMuziek

Tips om je jeans te onderhouden

De spijkerbroek is allang niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bij mij in de kast is ongeveer 90 % jeans. Het voordeel vind ik van een spijkerbroek is dat je hem op verschillende manieren kan stylen. Je kan een jeans zowel sportief, casual als ook netjes dragen. Het kopen van een juiste spijkerbroek kan echter een behoorlijke ergernis zijn, de perfecte jeans heb ik dan ook nog steeds niet gevonden. Iedere keer denk ik dat ik dé perfecte jeans gevonden heb en dan blijkt het thuis toch niet zo te zijn. Als je echter een goede spijkerbroek gevonden hebt, dan wil je natuurlijk wel dat deze mooi blijft toch? Met deze tips over hoe je het beste je spijkerbroek kan onderhouden, heb je een leven lang plezier van je spijkerbroek.

img_1237
Eén van mijn favoriete jeans van dit moment is een grijze van Tigha Jeans

Hoe onderhoud je de jeans

 • Grootmoeders tip! leg je spijkerbroek na aankoop in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Waarom azijn?? Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je spijkerbroek ook echt blauw blijft en niet vaal wordt.
 • Was je spijkerbroek zo min mogelijk, hoe minder je hem wast hoe mooier die blijft en het kan echt geen kwaad om hem niet te wassen, gewoon uithangen na het dragen is eigenlijk het beste!
 • Als je toch wilt wassen, was je spijkerbroek dan altijd binnenstebuiten. Hierdoor behoudt je de kleur en voorkom je beschadigingen aan de stof.
 • Was het liefst je spijkerbroek op een koude wasbeurt en zeker niet warmer dan 30 graden.
 • Was je spijkerbroek de eerste keer alleen. Je weet nooit of je spijkerbroek veel afgeeft en het zou zonde zijn als de rest van je was blauw wordt. Ik was dit een keertje vergeten en toen was alles een vies goor kleurtje geworden, was mijn vriendin niet blij mee. Voordeel wel, ik hoef de was niet meer te doen.
 • Droog je spijkerbroek niet in de droger maar hang hem ondersteboven op. Dus met de broekspijpen naar boven. Is je broek erg uitgelopen en dus te groot geworden, dan kan je hem wel voor een keertje in de droger doen. Daardoor krimpt hij weer een klein beetje, of een heleboel en dan heb je pech!!!!
 • Wat ik erg lelijk vind, ingesleten plekken van bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee, zorg dus dat je deze dingen NIET in je broekzak stopt!!!
 • Strijk je spijkerbroek binnenstebuiten, dit voorkomt lelijke strijkplekken.
pa161700
Oké, let even niet op mijn gezicht 🙂 Deze jeans is van Esprit en is een jogging jeans. De naam zegt het al natuurlijk, een jeans die zit als een jogging broek. Wat wil je nog meer!
img_0620
Dit is dezelfde jeans al de eerste foto maar hier zie je hem iets beter. Ik vind hem echt super vet!
p8300759
Ik moest er eventjes aan wennen, maar inmiddels heb ik best wel een aantal skinny’s in mijn kast.

Als je deze tips opvolgt, dan kan je jaren plezier hebben van je spijkerbroek, als je hem tegen die tijd nog niet zat bent natuurlijk.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
 • Wat ik erg lelijk vind, ingesleten plekken van bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee, zorg dus dat je deze dingen NIET in je broekzak stopt!!!

  Dit is juist wat jouw broek eigen maakt. Een jeans moet een weerspiegeling zijn van jouw leven…. werk je veel op je knieën dan moeten de knieën vaal worden. Heb je altijd een jagersmes op zak dan moet dat in de jeans slijten.

  Was je jeans vrijwel nooit, stinken ze gooi ze dan een nachtje in de vriezer.

Written by Jan Willem Huffmeijer