MuziekMuziek

hoe draag je als man een hoed: tips en voorbeelden

hoeden en mannen

Hoe draag je als man een hoed? Hoeden zijn net als baarden een ding waar je tijd voor nodig hebt om eraan te wennen. Toch zie je de hoed steeds vaker. Vroeger werd de hoed vooral gedragen als bescherming tegen kou, zon of regen. Dat is nu wel anders! De hoed is echt een modestatement geworden.

Hoe draag je als man een hoed

In principe zet je een hoed op en ben je klaar toch? Dit is eigenlijk niet helemaal waar. Er zijn veel verschillende soorten hoeden maar ook maten. Ik heb zelf bijvoorbeeld een vrij klein hoofd als man en kan daarom ook niet zomaar alle hoeden dragen. Een te grote hoed staat namelijk voor geen meter. Het is dus wel belangrijk dat je een hoed goed past.

Tevens is het belangrijk dat je ook goed kijkt naar je gezichtsvorm. Heb je bijvoorbeeld een vrij smal gezicht, dan kan je dit compenseren door een hoed te dragen met een bredere hoedrand. Heb je een breder of ronder gezicht, dan is meestal het advies om de hoedrand kleiner te kiezen. Ik ben het zelf hier niet altijd mee eens. Soms kan je daarmee juist het ronde van je gezicht accentueren. Dit is echt vooral een kwestie van passen, passen en nog eens passen. Bij iedereen staat namelijk een hoed. Het moet alleen wel de juiste hoed zijn.

De juiste kleding bij de juiste hoed

De ene hoed is de andere hoed natuurlijk niet. Je kan ook niet zomaar iedere hoed bij iedere kledingstijl dragen. Hoe formeler je gekleed gaat hoe formeler/strakker de hoed gedragen kan worden. Ga je informeel gekleed, dan kan je bijna iedere hoed wel dragen. Welke hoed het beste bij je past is iets wat je goed kan uitzoeken in een speciale hoedenwinkel. Vind je dit toch net iets te ver gaan, dan hebben tegenwoordig ook de bekende kleding winkelketens veel hoeden in hun assortiment. Voordeel van dat soort hoeden is dat ze niet zo duur zijn. Nadeel is dat je dus net wel geluk moet hebben dat ze passen.

inspiratie hoeden

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer