MuziekMuziek

Mannenmodetrends voorjaar en zomer 2020

mannenmodetrends 2020 voorjaar en zomer 2020. Dit zijn kleding trends voor mannen.

Mannenmodetrends voorjaar en zomer 2020. Het is niet echt winter in Nederland maar we moeten nog wel even bikkelen voordat we weer kunnen genieten van warme temperaturen. Op modegebied is het wel al tijd om alvast vooruit te kijken naar het voorjaar en de zomer 2020. Wat we volgend jaar gaan dragen, is namelijk allang op de catwalk bepaald. Omdat veel mannen het modenieuws niet op de voet volgen, zetten we hieronder de belangrijkste mannenmodetrends voor het voorjaar en de zomer in 2020 op een rij. 

De veredelde pyjama

In je pyjama door de stad flaneren, dat klinkt toch als een droom? In 2020 kan het. Toegegeven: dat betekent niet dat jij de hele dag door ongegeneerd in je oude pyjama kan lopen. Wel hangen er overdag draagbare pyjamapakken in de schappen en is de mode geïnspireerd op de pyjama. Het past perfect in de trend van comfortabele, licht zittende kleding. 

Duurzame kleding 

Duurzaamheid is een thema dat we op allerlei gebieden terug zien komen, dus ook in mannenmode. Zowel prestigieuze modehuizen als grote ketens houden zich steeds meer bezig met verantwoorde kleding. Het is eigenlijk meer dan een trend: tegenwoordig wordt het van de merken verwacht. Daarnaast kun je ook als consument je steentje bijdragen door kleding tweedehands te kopen. Tweedehands winkels hebben allang niet meer het imago dat ze alleen muffe, afgedankte zooi hebben. De modebewuste man shopt er zelfs graag, want je kunt er echte pareltjes vinden. Tweedehands kledingstukken zijn over het algemeen uniek, goed geprijsd en duurzaam, dus wat wil je nog meer? 

Kleur

Veel mannen zijn snel geneigd om voor neutrale kleuren te gaan als het op kleding aankomt. Zwarte, witte en grijze kleding gaan als warme broodjes over de toonbank. Zonde, want kleur kan ontzettend leuk staan en zorgt er meteen voor dat je opvalt. Naast felle kleuren zijn ook natuurlijke kleuren in het voorjaar en de zomer hip. 

Geen skinny jeans meer

De skinny jeans was jarenlang een geliefd item en niet meer weg te denken uit de schappen, maar de tijd is nu toch echt aangebroken om deze trend uit te zwaaien. Het is misschien even wennen, maar de skinny jeans maakt plaats voor een wijder model of de pantalon. 

Oversized kleding 

Oversized maakte al jaren geleden een terugkeer en roept inmiddels niet meer alleen associaties op met bekende rappers en de jaren negentig. Ook dit jaar zet de oversized trend onverminderd door. We zien het nu naast in casual wear ook terug in de kleermakerij. In 2020 hoeft een pak niet scherp getailleerd te zijn, maar mag het lekker oversized. Dat maakt de zoektocht naar een pak in ieder geval een stuk makkelijker. Oversized betekent overigens niet dat je simpelweg een maatje groter moet kopen, het gaat om kleding die expres zo is ontworpen. 

Denim

De jaren negentig zijn alom vertegenwoordigd in de hedendaagse mode. Denim is zo’n trend die uit die periode afstamt en al jaren steevast opduikt in het straatbeeld en er niet meer is weg te slaan. Waar een aantal jaar geleden nog regelmatig betwijfeld werd of denim op denim wel kan, is het antwoord nu zo klaar als een klontje. Hoe meer denim, hoe beter. Vind je het toch allemaal iets te veel? Houd het dan bij een goede jeans en investeer in een goed exemplaar. Jeans zijn tijdloos.  

Pasteltinten

Pasteltinten zijn voor vrouwen al jaren razend populair en zijn nu ook klaar om de heren-modewereld te veroveren. Zeker met voorjaars- en zomerkleding komt pastel uitstekend tot zijn recht. Wees ook vooral niet bang dat je overdrijft: de trend schrijft voor dat we in 2020 het liefst van top tot teen in pastel gekleed gaan.  

Prints

Met prints kun je normaal gesproken snel de plank misslaan, maar volgend jaar zijn ze in alle soorten en maten hip: van animalprint tot ruiten tot etnisch tot legerprint. Kan bijna niet fout gaan dus. Houd je van opvallende kleding, dan zit je met deze trend helemaal goed. Om toch een beetje de balans te behouden, draag je er een rustige en neutraal gekleurde broek onder. 

Schoenen

De trends die je bij kleding terug ziet komen, vertalen zich ook door tot schoenen: comfortabel en kleurrijk slaan de klok. De dad sneaker (grove sneaker) is daarnaast absoluut een blijvertje. Maar als je daar geen fan van bent, is de minimalistische sneaker ook altijd goed. Ben je nog op zoek naar een nieuw paar schoenen? Door kortingscodes te gebruiken pak je bij Schuurman schoenen korting

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer