MuziekMuziek

Hoe verzorg je een grote baard

Wie denkt dat een volle en grote baard geen onderhoud en verzorging meer nodig heeft, komt van een koude kermis thuis. Wanneer een baard groter en voller wordt, zul je merken dat het verzorgen juist meer wordt. Een korte baard valt prima zelf te trimmen met een tondeuse, zeker wanneer je een tondeuse gebruikt met opzetstukjes. Wanneer de baard echter groter en voller wordt, dan is een opzetstukje geen optie meer en zul je zelf uit de losse hand moeten werken. Ik heb een video gemaakt waarin ik uitleg en je laat zien hoe je dit eventueel zelf kunt doen. Ik moet hierbij wel eerlijk vermelden dat ik bij mij te vaak mannen in de shop krijg, die zelf aan de slag zijn gegaan en waarbij het helemaal mis is gegaan. Soms kan ik nog wel het één en ander herstellen, maar soms moet de baard dan echt weer heel kort. Wil je geen risico lopen en vertrouw je niet je eigen kunnen, maak dan een afspraak bij een barbier. Dit zeg ik niet om mijzelf van werk te voorzien, maar een ander kijkt net even anders tegen je baard dan jijzelf kunt. Ook mag je ervan uit gaan dat jouw barbier genoeg ervaring heeft met een tondeuse om op een goede en beheerste manier je baard onderhanden te nemen. Voor de barbiers onder ons, luister heel erg goed naar de wensen van de mannen. De baard is hen kostbaar en daar zijn ze erg zuinig op. Hij is er zo vanaf maar het duurt erg lang voor hij er weer op staat.

Een goede verzorging van de grote baard

Wat heb je thuis nu precies nodig om je grote baard te onderhouden en te verzorgen

Tondeuse: Ikzelf gebruik de tondeuses van Wahl. Ja dit zijn eigenlijk professionele tondeuses die niet goedkoop zijn maar werken wel super goed en prettig werken. Gebruik de grotere voor het grove werk en de de kleine voor de contouren. Als je je tondeuses goed onderhoudt en schoonmaakt en af en toe verwend met een druppeltje olie, gaat hij jaren mee.

kam en/of borstel: Een baard bestaat uit veel hardere haren dan de haren die op je hoofd groeien. Dit betekend dan ook dat je een andere kam en/of borstel moet gebruiken. Ik gebruik zelf de baardborstel van het merk Oak. Deze werkt super prettig, nadeel is wel dat deze vrij prijzig is. Meestal gebruik ik echter een hoornen kam. Deze verkoop ik ook bij mij in de shop en deze kam komt van een jak (soort koe). Een hoornen kam heeft als voordeel dat het uit hetzelfde materiaal bestaat als je baardhaar. Hierdoor klit en trekt hij niet, super fijn dus om te gebruiken. Ik zeg eerlijk dat ik nooit een houten kam gebruik, ik vind persoonlijk een houten kam niet lekker werken en voelt voor mij ook te licht aan in mijn handen. Ik wil wel het gevoel hebben dat ik iets vasthoudt. 
Baardverzorging: Een baard vraagt zoals uitgelegd ook verzorging. Was je baard regelmatig met een baardshampoo, hiermee verzorg je de baard zonder hem onnodig uit te drogen. Ben je niet in het bezit van een baardshampoo gebruik dan eventueel een klein beetje conditioner, dit wast minder goed schoon geeft wel verzorging. Gebruik geen normale zeep, dit droogt je huid en haren teveel uit. Een product wat ook belangrijk is, is een goede baardolie. Zelfs bij een kleine baard geeft een baardolie al veel verzorging. Een baardolie verzorgd de huid onder de baard en het maakt de baard zachter, tevens voorkomt baardolie de meeste jeuk. Wanneer ik uit luiigheid geen baardolie heb gebruik, sputtert Marie Louise meteen tegen. Zij merkt echt wanneer ik het een paar dagen niet gebruikt heb, de haren zijn dan meteen een stuk stugger.
producten om je baard in model te houden: Wanneer je baard groter en voller wordt kan het nodig zijn om je baard in vorm te stylen. Je kan hiervoor een goede baard wax gebruiken, een wax zorgt ervoor dat je baard goed in model blijft en er geen haren uitspringen. Ikzelf gebruik vaak voor mijn krulsnor een klein beetje blauwe Reuzel. Ik heb nu in de shop de nieuwe baardproducten van Reuzel. Kijk hier naar de review.

Meer baard artikelen

https://www.b4men.nl/weg-jeukende-baard/

Een beetje humor in je baard?? Smeer er Mr Dutchman Kwak Zalf in!! Win-Actie.

De Baardproducten van MR. Dutchman. Review en Win-Actie by B4men.nl

Check die baarden! Een dikke baard mag nog steeds!!

B4men op Social media

Wanneer je dit een leuk artikel vind vergeet het niet te delen met de Share knoppen bovenaan de pagina!! Vergeet ook de Facebookpagina en de Instagrampagina van B4men te like’n. Zo kunnen we verder groeien en nog veel meer mooie artikels maken!

-Facebook B4men

-Instagram B4men

-Youtube B4men

-Facebook B4men Barbershop

 
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer