MuziekMuziek

Kapsels voor mannen met dunner wordend haar

Beste lezers, laat ik heel persoonlijk beginnen met het aanspreken van iedere man die met dunner wordend haar op de blog komt. Dunner worden haar is niet iets waarvoor je jezelf hoeft te schamen! Ik vind het heel erg om te zien dat sommige mannen zich echt verschrikkelijk voelen omdat zij dunner wordend haar of zelfs kale plekken krijgen. Daarom pleit ik er dan ook voor dat wij allemaal heel voorzichtig moeten omgaan met dit onderwerp. Te vaak hoor ik dat er grapjes en dolletjes gemaakt worden ten kosten van anderen. Een grapje kan voor jou een leuk bedoelt grapje zijn, maar bij die ander met dunner wordend haar of kalende plekken, kan dit echt heel hard aankomen. Zeker wanneer het ten overstaan van vele andere is, denk aan een voetbalkantine, sportclub of mannenavond. Dus echt mannen en vrouwen stop met die geintjes!

Mannen met kale plekken en dunner wordend haar

Het is door de natuur bepaald en we zijn er erfelijk mee belast, maar uitzonderingen zijn er ook zeker! De oorzaak van dunner wordend haar hoeft niet altijd natuurlijk te zijn. Denk aan mensen die medicijnen moeten gebruiken, een chemokuur krijgen maar ook stress heeft heel erg veel invloed op de gezondheid van je hoofdhuid en haar.

Als barbier wil ik jullie graag uitleggen dat de meeste kappers/barbiers wel verstand hebben van het “haar”, maar wij zijn niet alwetende. Als kapper/barbier heb je vaak wel wat basiskennis, maar wanneer het te complex wordt moet hij/zij je doorsturen naar een dermatoloog. Als dit niet gebeurt en je twijfelt, overleg dan eventueel met je huisarts of een bezoek aan een dermatoloog raadzaam is. Ik hoop je met de volgende foto’s inspiratie te kunnen geven. Nee, de foto’s zijn niet alleen van mannen met heel aanwezige inhammen of super dun haar, maar ze geven je een idee wat er wel degelijk voor kapsels mogelijk zijn.

Ik wil iedereen aanraden die zich schaamt voor zijn haar, om echt op zoek te gaan naar een goede kapper/barbier om samen te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vaak is dit namelijk echt veel meer dan je denkt. Ik heb regelmatig mannen bij mij in de stoel gehad die onzeker binnenkwamen en super trots de deur uitliepen. Dat maakt mijn beroep ook zo gaaf en ik ben dan ook echt oprecht heel erg blij dat ik die persoon heb kunnen helpen.

Kapsel inspiratie dunner worden haar of inhammen

kapsel inspiratie dunner wordend haar en inhammen
Ook ik heb beginnende inhammen
kapsel inspiratie dunner wordend haar en inhammen
toch met het juiste model zie je daar niet heel van van

verschillende kapsels dunner worden haar of inhammen

B4men Barbershop

img_0728
Klant van mij met dunner wordend haar met wel met een super strak kapsel en een goede baard! Niets om je dus voor te schamen.
img_8633
Ook bij mij in de B4men Barbershop Hoofddorp komen jonge mannen met dunner wordend haar. Ik zorg voor een kapsel dat goed bij jouw past en waarmee je met zelfvertrouwen de deur uitloopt.
img_8428
Veel mannen hebben wat last van diepere inhammen. Dit hoeft niets te maken te hebben met de natuurlijke haaruitval. De inham is doormiddel van een geschoren scheiding goed te camoufleren.

Wanneer je echt heel veel kale plekken hebt, of het haar zo dun is dat je er echt doorheen kan kijken, dan wordt het heel lastig zijn om nog iets te camoufleren. Wat er niet zit kan je immers ook niet gebruiken. Kies er dan voor om het juist niet te camoufleren en misschien een heel stuk korter te gaan dan je in eerste instantie zou willen. Als je het haar alleen maar langer laat worden wordt het juist zwaar en daardoor gaat het nog meer openvallen en vallen kalende plekken alleen maar meer op. Kies dan toch voor een kapsel wat kort gedekt is met mooie strakke contouren zodat het super strak en verzorgt is. Wanneer het echt te dun is geworden kan je ook kiezen voor een dikke baard en een kaal hoofd. Zo kan je toch nog (baard) haar verzorgen en blijf je een ruige uitstraling houden!!

rene-laenen-1
Deze foto zegt alles, haar is een sierraad of het nu op je hoofd of op je kin zit!!

B4men op Social media

Wanneer je dit een leuk artikel vind vergeet het niet te delen met de Share knoppen bovenaan de pagina!! Vergeet ook de Facebookpagina en de Instagrampagina van B4men te like’n. Zo kunnen we verder groeien en nog veel meer mooie artikels maken!

-Facebook B4men

-Instagram B4men

-Youtube B4men

-Facebook B4men Barbershop

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Cool artikel, heerlijk blog om te lezen!

    Ik zie dat het vooral over inhammen gaat.
    Ik heb een vraag over kaalheid op het achterhoofd, naast mijn inhammen ben ik op mijn achterhoofd kaal. Alles scheren is me nog steeds een brug te ver, maar wat voor kapsels zouden hier kunnen?

Written by Jan Willem Huffmeijer