MuziekMuziek

Baardverzorging grote baard

Wie denkt dat een volle grote baard geen onderhoud en verzorging nodig heeft komt van een koude kermis thuis. Wanneer een baard groter en voller wordt zul je merken dat het verzorgen juist intensiever wordt. Een korte baard valt prima zelf te trimmen met een tondeuse. Zeker wanneer je een tondeuse gebruikt met een opzetstuk. Wanneer de baard echter groter en voller wordt, dan is een opzetstuk geen optie meer en zul je uit de losse hand moeten gaan werken.

Baardverzorging grote baard

Ik krijg ontzettend vaak mannen bij mij in de B4men Barbershop die zelf aan de slag zijn gegaan en waarbij het helemaal mis is gegaan. Soms kan ik nog wel het één en ander herstellen maar het gebeurt helaas ook dat de baard echt weer helemaal kort moet omdat er teveel schade is. Wil je geen risico lopen en vertrouw je niet je eigen kunnen, maak dan dus echt regelmatig een afspraak bij een barbier om je baard netjes en verzorgt te houden. Dit zeg ik niet om mijzelf van werk te voorzien maar een ander kijkt nu eenmaal anders naar je baard dan jijzelf kunt. Ook mag je er natuurlijk vanuit gaan dat jouw barbier voldoende ervaring heeft met een tondeuse of schaar om op een goede en beheerste manier je baard onderhanden te nemen. Ik krijg nog steeds klanten waarbij dit niet het geval is en waarbij de kapper/barbier zijn of haar eigen gang is gegaan. Een kleine tip daarom vanuit mijn kant als barbier. Heb je het idee dat jouw barbier niet snapt wat je wilt of twijfel je aan die persoon zijn kunde, laat dan niet de behandeling uitvoeren. Je baard is er zo vanaf maar het duurt lang voordat hij weer op lengte is.

Baard verzorging grotere en vollere baard. Heel veel langer zit er voor mij helaas niet in. Als mijn baard groter wordt, wordt hij niet voller maar juist vlassiger. Daardoor toch besloten om hem iets korter te houden, waardoor hij er wel voller uitziet.

Baardverzorging: tips grote baard verzorging

Wat heb je nu precies thuis nodig om de grote(re) baard te onderhouden en verzorgen:

Tondeuse: Als je zelf thuis toch je baard wilt trimmen heb je natuurlijk wel een tondeuse nodig. Ikzelf gebruik de tondeuses van Wahl. Dit zijn eigelijk professionele tondeuses, die niet de goedkoopste zijn, maar wel super werken en heel erg lang mee gaan. Gebruik de grotere voor het grove werk en een een kleine tondeuse om je contouren bij te werken. Wil je een goedkopere tondeuse dan kun je kijken voor Remmington of BaByliss.

Kam en/of borstel: Een baard bestaat uit veel hardere haren dan de haren die op je hoofd groeien. Dit betekend dan ook dat je een ander soort kam of borstel moet gebruiken. Ik gebruik zelf het liefst een hoornen baardkam. Deze kam komt van een jak (soort koe) en deze kam heeft als voordeel dat het uit hetzelfde materiaal bestaat als je baardhaar. Hierdoor klit en trekt hij niet en wordt je baard ook niet statisch, super fijn dus om te gebruiken. Ik zeg eerlijk dat ik nooit een houten kam gebruik, ik vind persoonlijk een houten kam niet lekker werken en ik vind dit ook niet lekker vasthouden. Ook een borstel is bij mij niet favoriet omdat ik niet lekker door mijn baard heen kom.

Baardverzorging: Een baard vraagt zoals uitgelegd ook verzorging. Was je baard regelmatig met een baardshampoo, hiermee verzorg je de baard zonder hem uit te drogen. Ben je niet in het bezit van een baardshampoo gebruik dan eventueel een klein beetje conditioner, dit wast minder goed schoon maar geeft wel verzorging. Gebruik geen normale zeep, dit droogt je huid en haren teveel uit. Tevens heb je een goede baardolie nodig. Zelfs bij een kleine baard geeft een baardolie al echt heel veel verzorging. Een baardolie verzorgt de huid onder de baard, het maakt de baard echt een heel stuk zachter en het voorkomt in het begin van de baardgroei de meeste jeuk. Wanneer ik uit luiigheid geen baardolie gebruik, sputtert Marie Louise meteen tegen. Zij merkt het echt omdat de haren dan meteen een stuk stugger zijn en daardoor bij haar gaat prikken.

Producten voor in je baard. Wanneer je baard groter en voller wordt kan het nodig zijn om je baard in vorm te stylen. Je kan hiervoor een goede baardwax gebruiken, een wax zorgt ervoor dat je baard in model blijft en eigenwijze haren niet gaan uitspringen. Ikzelf gebruik vaak voor mijn krulsnor een klein beetje Pomade. Uiteraard mag ook een goede baardolie niet ontbreken. De keuze voor een baardolie is heel persoonlijk. Zoveel mensen zoveel wensen. Binnenkort geef ik meer uitleg over het nut van een baardolie. 

Onderstaande artikelen over de baard op B4men vind je misschien ook interessant

De echte baarddrager, bestaat deze wel?

Domme berichten over de baard en de baarddrager

baard sneller laten groeien, kan dat?

De Baardproducten van MR. Dutchman. Review en Win-Actie by B4men.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer