MuziekMuziek

Lichaamshaar wel of niet scheren

Moet je als man je lichaamshaar nu wel of niet scheren? De baard staat tegenwoordig fier op ons gezicht. Ons kapsel verzorgen we ook tot in de puntjes maar hoe zit het eigenlijk met al ons andere lichaamshaar? Oksel, benen, rug en natuurlijk schaamstreek?

Lichaamshaar wel of niet scheren

Over bovenstaande vraag zijn de meningen altijd zeer sterk verdeeld. Ik vind het niet aan mij om daar een mening over te hebben. Ik hoor van veel mannen namelijk bij mij in de Barbershop dat ze het vervelend vinden (zich schamen) dat ze “last” hebben van overbeharing. Daarom wil ik ook niemand veroordelen. In het artikel ontharen van je lichaam, ook voor mannen staan eventueel wel een aantal opties om van overtollig lichaamshaar af te komen. Vandaag ga ik dus meer in op mijn eigen lichaamsbeharing, wat scheer ik wel en wat scheer ik niet!

welk lichaamshaar scheren als man

Wat scheer ik zelf aan lichaamshaar weg

Ik heb een jaar geleden met gladgeschoren benen gelopen omdat ik Marie Louise wilde laten oefenen met scheren voor bij mij in de B4men Barbershop. Een makkelijkere manier om voor haar te oefenen met het mes was er niet. Je snijdt liever in je eigen partner dan in een klant. Ik vond het niet lelijk om met gladgeschoren benen te lopen maar ik vond het ook niet zo mooi dat ik het zelf ben gaan bijhouden. Mijn oksels scheer ik in de zomer wel maar in de winter bijna nooit. Nu de temperaturen weer lekker zomers zijn en ik in de zaak weer veel in een t-shirt sta, scheer ik mijn oksels weer. Ik vind het zelf namelijk echt niet mooi als okselharen onder de mouw van een shirt komen. In bepaalde culturen is het trouwens als man heel normaal om okselhaar te scheren. In de Islam scheren mannen hun okselhaar vanwege hygiënische redenen. Volgens de Koran moeten mannen hun okselhaar en hun schaamstreek minstens 1 keer in de veertig dagen scheren.

Schaamhaar

Het gaat nu wel heel persoonlijk worden maar wie A zegt moet ook B zeggen. Ik vind een oerwoud waar je een weg doorheen moet banen om überhaupt je joedokus te zien echt niet prettig. Ik denk ook dat een partner hier niet op zit te wachten. Helemaal kaalgeschoren vind ik dan ook weer niet mooi. Daarbij vind ik het veel te veel werk om het ook daadwerkelijk helemaal glad te houden. Ikzelf werk daarom mijn schaamstreek met een bodytrimmer bij. Voordeel van deze trimmer is dat je ook geen last krijgt van irritatie bultjes en jeuk op het moment dat de haren weer gaan groeien. Het is namelijk echt niet fijn om de hele dag aan je zak te moeten krabben vanwege de jeuk.

welk lichaamshaar scheren als man

Haar op tenen

Ik vind dat wij mannen ook echt wel meer aan voetverzorging mogen doen. Zeker nu we weer vaker op slippers gaan lopen, is het voor iedereen fijn als die voeten er ook beetje fatsoenlijk uitzien. Ik heb misschien een hele rare tic maar ik vind haar op tenen echt ongelofelijk ranzig. Deze scheer ik dus altijd weg. Wil je meer lezen over voetverzorging, lees dan eens mijn artikel “voetverzorging: mannen vergeet die voeten niet

Onderstaande artikelen op B4men vind je misschien ook interessant

Feiten en fabels over je haar

mannen en hun huidverzorging: tips tegen huidveroudering

Verzorging van een stoppelbaard

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer