MuziekMuziek

11 Herenkapsels voorjaar 2018. Welk kapsel draag jij in 2018?

kapsel zonder styling product

Eindelijk gaan we weer richting het voorjaar. Maar welke kapsels horen er nu bij het voorjaar 2018. Vandaag geen lange teksten maar foto’s  en uitleg over de trends voorjaar 2018. De mannen kapsels zijn de afgelopen tijd enorm veranderd. Als barbier zie ik de hele dag de nieuwe trends voorbij komen. Echter kan het soms wat langer duren voordat de nieuwe trends mainstream worden. De pony of rechte voorkant in de mannenkapsels is zo’n mooi voorbeeld. Ik heb hier al drie jaar geleden het artikel herenkapsel 2015, de pony komt terug over geschreven. Deze trend gaat nu pas doorzetten. Durf je dit nog niet, dan laat ik je zien hoe je wel een trendy kapsel kan kiezen maar iets minder uitgesproken.

Herenkapsels voorjaar 2018

De belangrijkste trend binnen de herenkapsels voorjaar 2018 is textuur. Textuur wil zeggen dat er heel erg veel laagjes en beweging in het kapsel geknipt of gesneden wordt. Ook gaan we het haar naar voren dragen. Belangrijke punten waar je op moet letten in deze kapsels zijn de voorkant en de kruin. De voorkant van je kapsel is heel belangrijk voor de stijl. Strak naar voren met een pony is super hip! De voorkant met veel textuur en iets meer lengte naar de zijkant gestyled is nu mainstream. De kruin is ook een heel belangrijk punt. Veel kappers durven de kruin te kort te maken. Dit is echt wel een must bij deze kapsels. Zodra de kruin te lang blijft, zal er te weinig textuur ontstaan en je kapsel blijft dan te zwaar. Vraag hiernaar bij je kapper/barbier.

Het Peaky blinders kapsel

Het Peaky blinders kapsel is nu echt mainstream aan het worden. Vooral het kapsel van Thomas Shelby is het kapsel voor mannen in het voorjaar 2018. Veel textuur, de langere voorkant en iets naar de zijkant gedragen. De zijkanten worden kort en hoog opgeschoren. Hoe hoger de zijkanten worden opgeschoren hoe stoerder het kapsel.

De pony in het mannenkapsel voorjaar 2018

Dit moet je durven te dragen. De pony is in Engeland al veel langer zichtbaar en is daar inmiddels echt een trend. Voor veel mannen zal dit kapsel iets te heftig zijn maar zij kunnen wennen met het Peaky Blinders kapsel dit voorjaar 2018.

Textuur in het mannenkapsel

Textuur is niet alleen maar laagjes en beweging maar ook krullen en mooie slagen geven textuur. De natuurlijke look is al veel langer een trend en textuur geeft je kapsel een natuurlijke look. Wees dus niet bang voor je krullen of slagen maar laat dit op de juiste manier knippen en vraag hoe je dit moet stijlen aan je kapper. De juiste producten zijn uiteraard ook heel belangrijk.

korte kapsels voor mannen in 2018

Pak je tondeuse en scheer af je haar. NEE! Niet doen! Ga juist voor korte kapsels naar de specialist. Een goed kort geschoren kapsel is zo moeilijk om echt goed te knippen. Hier komt zoveel techniek bij kijken. Laat de zijkanten knippen met een mooie fade. De bovenkant bepaald de stijl en zelfs in een kort kapsel kan je veel verschil brengen. Ga je voor een strakke voorkant of voor nog een beetje textuur. De aansluiting met de zijkant kan ook verschillen, kies je voor een harde aansluiting (zichtbare lijn) of laat je hem overvloeien.

Hoe stijl je het herenkapsel voorjaar 2018

Al deze mannenkapsels worden met een natuurlijke look gestyled. De producten die je hiervoor gebruikt zijn voornamelijk paste en clay. Voor een goede basis kan je ook een sea salt spray gebruiken en wat lak om het af te stijlen als je nog wat versteviging mist.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer