De baard is veel meer dan alleen maar mode. Toen ik mijn baard afschoor in november 2014, kwam ik erachter dat ik hem echt ging missen. Ik heb bij mij in de barbershop veel mannen die hun baard nog hebben staan uit de vorige baarden trend, die uit de jaren 60′. Ik weet zeker dat dit nu ook zal gaan gebeuren. Mannen die nu hun baard hebben laten staan, geven deze echt niet zomaar op. Ook niet wanneer dit geen mode meer is. De baard zal dus echt niet meer uit het straatbeeld verdwijnen. Voor de mannen die nu een baard dragen is het echt een way of life. 

BAARD TREND WINTER 2017/2018

Mannen met een baard denken niet graag in termen van mode of trends. De meeste mannen met een baard zijn eigenwijs en eigenzinnig. Bij mij in de barbershop zie ik natuurlijk heel veel mannen met baarden en daarin kan ik toch echt wel wat trends zien en voelen aankomen. De trend die mij nu opvalt is de strakke volle baard. De strakke baard mag wel vol zijn maar moet in tegenstelling tot vorig jaar netjes onderhouden zijn. Een mooi kenmerk van de strakke baard is de iets lagere wanglijn, die net onder de mondhoek uitkomt. De kaaklijn (de onderkant van de baard) wordt naar binnen toe afgerond. De lijn waar de plooi van de nek valt, is de lijn om de baard af te zetten. Wanneer je een dichte onderlip hebt, is het voor het strakke effect belangrijk dat je de hoekjes vrij maakt. Zorg er wel voor dat de lijn van de wang denkbeeldig doorloopt in de lijn onder de kin. Voor een extra strak effect kan je de bakkebaarden in een puntje laten snijden. Een barbier helpt je graag met het zetten van de lijnen zodat je die zelf makkelijker thuis bijwerkt.

De Baard trend winter 2017/2018 in beeld: