Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

De baard is echt niet meer uit het straatbeeld te denken. De baard is er in alle vormen en maten en daarom is het voor iedereen ook heel persoonlijk wat voor baard je draagt.

Kiezen voor een lange of korte baard

Ik heb de afgelopen jaren ook diverse soorten baarden gehad. Ik ging van kort tot wat langer, tot een sik, tot alleen een snor en alles wat ertussenin zit. Ik heb ook heel lang een krulsnor gehad, tot groot ongenoegen van Marie Louise en de kinderen, maar daar had ik maling aan. Mijn baard draag ik momenteel iets korter en ook mijn snor heb ik pas weer een stuk korter gemaakt vanwege mijn beugel, maar die wil ik wel weer laten groeien.

Deze lengte vind ik persoonlijk het prettigst

WAAROM KIEZEN VOOR EEN LANGE BAARD

De man die zijn baard liet staan om alleen maar in het modebeeld te passen heeft eigenlijk allang zijn baard weer afgeschoren. De diehard, die heeft zijn baard laten staan. Maar waarom zou je een lange baard willen dragen? Misschien is dat antwoord simpeler dan je denkt. Met een lange baard onderscheid je je toch echt van de rest. Ik merkte dat mensen het intrigerend vinden, een lange baard. Ook merkte ik dat veel mensen je serieuzer nemen. Tevens schatten mensen je eigenlijk 9 van de 10 keer ook wat ouder. (misschien niet voor iedereen een voordeel) Ook staat een lange baard artistieker. Op de vorige school van onze kinderen dachten veel ouders dat ik een kunstenaar was.

Een nadeel van een lange baard is voor veel mannen het onderhoud. Het vergt ook echt wel veel onderhoud. Je moet ook een lange baard goed bijhouden, anders ziet een lange baard er al snel onverzorgd uit. 

WAAROM KIEZEN VOOR EEN KORTE BAARD

Niet iedereen vindt een lange baard mooi. Een lange baard moet je ook wel gegeven zijn. Niet iedere man is gezegend met een mooie volle baardgroei. Ik zal bijvoorbeeld nooit een mooie lange en volle baard krijgen. Mijn baardharen groeien namelijk erg onregelmatig. Zeker op mijn wangen heb ik last van kale plekken. Bij mij staat een iets kortere baard gewoon veel verzorgder en mooier en eigenlijk ziet hij er daardoor ook langer uit.

Ook staat niet bij iedereen een langere baard, dit moet echt bij je passen. Bij bijna iedereen staat daarentegen wel een korte baard. Een korte baard staat misschien iets minder artistiek maar het staat wel een stuk sportiever. Een misvatting is dat je bij een korte baard geen onderhoud nodig hebt. FOUT! Ook een korte baard heeft de nodige verzorging nodig. Je moet hem goed trimmen en ook een baardolie is bij een korte baard geen overbodige luxe.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie persoonlijke voorkeur. Draag jij liever je baard lang of kort. Laat je reactie achter op de B4men Facebookpagina.

De volgende baard artikelen vind je misschien ook interessant:

Verzorging van een stoppelbaard

WANNEER BEN JE EEN “ECHTE” BAARDDRAGER

TIPS OM JE BAARD SNELLER TE LATEN GROEIEN

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest