MuziekMuziek

Kiezen voor een lange of korte baard

De baard is echt niet meer uit het straatbeeld te denken. Hij is er in alle vormen en maten en daarom is het voor iedereen ook heel persoonlijk wat voor baard je draagt.

Kiezen voor een lange of korte baard

Ik heb de afgelopen jaren ook diverse soorten baarden gehad. Ik ging van kort tot wat langer, tot een sik, tot alleen een snor en alles wat ertussenin zit. Ik heb ook heel lang een krulsnor gehad, tot groot ongenoegen van Marie Louise en de kinderen, maar daar had ik maling aan. Mijn baard draag ik momenteel iets langer gemaakt en mijn snor heb ik pas weer een stuk korter gemaakt vanwege mijn beugel, maar die wil ik eigenlijk wel weer laten groeien zodra mijn beugel eruit is. 

Deze lengte vind ik persoonlijk het prettigst

WAAROM KIEZEN VOOR EEN LANGE BAARD

De man die zijn baard liet staan om alleen maar in het modebeeld te passen heeft hem eigenlijk allang weer afgeschoren. De diehard, die heeft hem wel laten staan. Maar waarom zou je een lange baard willen dragen? Misschien is dat antwoord simpeler dan je denkt. Met een lange baard onderscheid je je toch echt van de rest. Ik merkte dat mensen het intrigerend vinden. Ook merkte ik dat veel mensen je serieuzer nemen. Tevens schatten mensen je eigenlijk 9 van de 10 keer ook wat ouder. (misschien niet voor iedereen een voordeel) Ook staat een lange baard artistieker. Op de vorige school van onze kinderen dachten veel ouders dat ik een kunstenaar was.

Een nadeel van een langere baard is voor veel mannen het onderhoud. Het vergt ook echt wel veel onderhoud. Je moet ook een lange baard goed verzorgen. Anders ziet hij er al snel erg rommelig uit. 

WAAROM KIEZEN VOOR EEN KORTE BAARD

Niet iedereen vind een lange baard mooi en een lange baard moet je ook wel gegeven zijn. Niet iedere man is gezegend met een mooie volle baardgroei. Ik zal bijvoorbeeld nooit een mooie echt lange en volle baard krijgen. Mijn baardharen groeien namelijk erg onregelmatig. Zeker op mijn wangen heb ik last van kale plekken. Bij mij staat een iets kortere baard gewoon veel verzorgder en mooier en eigenlijk ziet hij er daardoor ook langer uit.

Ook staat niet bij iedereen een langere baard, dit moet echt bij je passen. Bij bijna iedereen staat daarentegen wel een korte baard. Het staat misschien iets minder artistiek maar het staat wel een stuk sportiever. Een misvatting is dat je bij een korte baard geen onderhoud nodig hebt. FOUT! Ook dan heeft hij de nodige verzorging nodig. Je moet hem goed trimmen en ook een baardolie is bij een korte baard geen overbodige luxe.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie persoonlijke voorkeur. Draag jij liever je baard lang of kort. Laat je reactie achter op de B4men Facebookpagina.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer