MuziekMuziek

Een jeukende baard is erg vervelend! B4men geeft tips

De meeste mannen besluiten op een dag een baard te laten staan maar komen er dan na verloop van tijd achter dat je de baard ook moet gaan onderhouden. Het is dus eigenlijk belangrijk dat voordat je een baard gaat laten groeien, dat je je probeert voor te stellen wat voor soort baard je zou willen hebben (voor inspiratie klik hier)

Het laten groeien van je baard

Om je baard te laten groeien moet je doen wat je altijd doet, behalve scheren dan 😉 Trucs om je baard sneller te laten groeien halen weinig uit. De snelheid waarmee je baard groeit en hoe vol deze is en zal worden zijn erfelijk bepaald, je zal het ermee moeten doen. Iets wat wel belangrijk is om te weten voordat je begint, is dat je na verloop van een aantal dagen last zal krijgen van jeuk. Nee, niet zomaar jeuk maar echt jeuk!! Ook hier zal je doorheen moeten. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kan doen om de jeuk te verminderen.

DSC02773

Baardverzorging

Nu de baard staat is het belangrijk deze goed te verzorgen. Wie dacht het makkelijk te krijgen omdat je niet hoeft te scheren komt bedrogen uit, een baard vraagt om verzorging. Het onderhouden van een baard kan je helemaal zelf doen maar beter en makkelijker is hem te laten bijhouden door een barbier. Samen met je barbier kun je een stappenplan maken hoe je de baard gaat aanpakken en welk model baard jou het beste staat. Het is belangrijk dat je goed let op de vorm van je gezicht en naar de haargroei van de baardharen. Wil je het zelf bijhouden of onderhouden koop dan goede spullen. Belangrijk zijn goede baardverzorging producten maar ook een scherpe schaar en/of tondeuse om je baard mee te kunnen trimmen. Het trimmen van de baard ga ik in een ander artikel verder uitleggen. Laat eerst die baard maar groeien.

Foto mes

Tips tegen een jeukende baard

 • Was je baard met een milde shampoo, gebruik het liefst een baardshampoo. Een baardshampoo bevat andere ingrediënten dan een gewone shampoo en voldoet beter aan de behoefte van de baardharen.
 • Als je je baard wast met een gewone shampoo zorg er dan wel voor dat je een conditioner daarna gebruikt. Shampoo wast namelijk wel maar verzorgd de haren niet. Daardoor worden de haren van je baard een stuk stugger.
 • Was je baard niet met zeep, dit haalt namelijk niet voldoende talg en huidschilfers weg en droogt de huid teveel uit. Hierdoor ontstaat jeuk!
 • Misschien overbodig om te benoemen maar of je nu een gewone shampoo of een baardshampoo gebruikt, je moet dit goed uitspoelen! Anders blijven er resten zeep achter en ook dit zal dan alleen maar de jeuk verergeren.
 • Gebruik na het wassen van je baard een baardolie of een baardbalsem. Hiermee verzorg je niet alleen je baardharen maar ook de huid onder je baard. Je moet wel de olie of balsem goed inmasseren.
 • Er zijn tegenwoordig speciale treatments op de markt verkrijgbaar die de jeuk moeten verminderen. Binnenkort komt hiervan meer uitleg op de site.

baard jw2

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
6 comments
 • Die van mij jeukt al vrij snel, dus scheer ik hem er maar weer af… Maar ik heb ook een ontzettend droge huid.

 • Mag je ook een baart verven en wat te doen als die daarna jeukt en je gezicht op zet

 • Aftershave en schuren met de kap .. niet overdrijven want ik begrijp de jeuk ook mannen,

  Juist gedaan met een baard van weken.. Williams aftershave bottle ..

  Goed inwerken en uw baard voelt minder schors aan..

  Groeten

 • Een baard kan je verven, ik ben er alleen geen voorstander van omdat het vaak heel onnatuurlijk oogt. Het is namelijk heel moeilijk om niet egaal te verven en dat maakt juist de baard heel natuurlijk. Als je gezicht opzet en gaat jeuken is dit een allergische reactie. Het enige wat je daaraan kan doen is naar een dokter gaan als het lang aanblijft. Verder is het hopen dat het snel wegtrekt en dan niet meer doen. Een allergie bouw je namelijk op en het zal de volgende keer dus nog heftiger zijn.

Written by Jan Willem Huffmeijer