MuziekMuziek

WANNEER BEN JE EEN “ECHTE” BAARDDRAGER

Wanneer ben je nu een “echte” baarddrager? Ik merk dat veel baarddragers geagiteerd reageren op artikelen als “wel of geen baard”, maar waarom? Waarom voelen baarddragers zich veelal zo aangevallen als er over “hun” baard geschreven wordt? Ik ben zelf ook een baarddrager en ik draag mijn baard niet omdat het een trend is. Ik draag een baard omdat ik mij hier prettiger bij voel en ik het gewoon mooi vind staan. De mening van andere mensen doet er voor mij dan ook niet toe. Marie Louise vond mijn baard in het begin echt verschrikkelijk en ook mijn kinderen konden er maar niet aan wennen. Nu heb ik inmiddels al een paar jaar mijn baard en zijn Marie Louise en de kids er gelukkig aan gewend. Zij zijn er zelfs zo aan gewend, dat toen ik mijn baard een paar jaar geleden vanwege Movember eraf haalde, zij vroegen of ik toch maar niet mijn baard wilde laten terug groeien. Ik weet alleen niet of dit nu echt als een compliment moet opvatten….

Ben ik een “echte” baarddrager? Geen idee dat maakt mij ook niet uit. Ik draag hem nu bijna 5 jaar en ik denk niet dat ik hem er snel af zal halen. Wel wissel ik qua lengte, de ene keer draag ik hem korter en dan besluit ik hem weer te laten groeien.

HIPSTER, ECHTE BAARDRAGER…GEEF HET EEN NAAM

Ben ik een hipster, een trendsetter, een na-aper of gewoon een normale man die zijn ding doet. Iedereen heeft er wel een mening over. Ik vind dit niet erg, noem mij zoals jij mij wilt noemen. Ik ben trots op wie ik ben met of zonder baard.

Ik vraag mij wel oprecht iets af. Wat is er zo verkeerd als iemand een baard wilt laten groeien omdat hij nieuwsgierig is hoe dat staat? Ben je dan meteen een hipster, na-aper of geen echte man? (je moet toch ergens beginnen) Wat is er zo verkeerd als diezelfde persoon besluit om zijn baard na een paar weken weer af te scheren omdat het toch niet zo zijn ding is? Wat is er zo verkeerd als diezelfde persoon zijn baard laat staan tot het weer “IN” is om gladgeschoren te zijn? In mijn ogen helemaal niets. Ik praat dan zelf ook niet in de term “echte” baarddragers als het om een bepaalde tijd gaat dat iemand zijn baard heeft.

Wie bepaalt eigenlijk of je een echte baarddrager bent. De man die een paar maanden zijn baard heeft staan? De man die een jaar zijn baard heeft staan? De man die al jaren zijn baard heeft staan? Een baard, vind ik, draag je met verve. Dat maakt voor mij een “echte” baarddrager en of je hem dan een paar dagen hebt, een paar maanden of tientallen jaren…dit maakt echt niet uit.

Vind jij dat er een “echte” baarddrager bestaat of vind je dit de grootst mogelijke onzin? Laat het mij weten op de B4men Facebookpagina

DEZE BAARD ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

TIPS OM JE BAARD SNELLER TE LATEN GROEIEN

Puntjes in je snor maken: Hoe doe je dat?

Zelf je baard trimmen: B4men geeft uitleg over het netjes houden van je baard.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer