SelectSelect

Scheerwondjes, Help!

Je kan nog zo je best doen met scheren maar we krijgen er allemaal wel eens mee te maken…scheerwondjes!!!

Vaak ontstaan scheerwondjes door een onscherp scheermes of doordat je te snel wilt scheren. Scheren is GEEN haastklus, houdt hier dus rekening mee. Een wondje stelpen kost veel tijd en gebruik die tijd dus liever door gewoon rustig te scheren. (is ook veel beter voor je huid)

Wat moet je doen bij scheerwondjes

Als eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bloeding gestopt wordt. Er zijn hier meerdere mogelijkheden voor die jullie hieronder kunnen lezen. (de tweede werkt bij mij altijd het beste)

– ย Maak het wondje koud. Dit kun je doen door met een koud nat washandje er tegenaan te drukken of door er een ijsklontje op te leggen. Door de kou trekken de bloedvaatjes samen, waardoor de bloeding gestopt wordt.

– Gebruik een bloedstelpende pen. Maak het puntje van de pen nat en druk hiermee op het wondje. Het bloed zal dan gaan stollen en daardoor zal het bloeden stoppen.

– Iets wat de meeste mannen doen maar wat tevens het meeste tijd inneemt, is het bloeden te laten stoppen door er met een stukje tissue of wc papier tegenaan te drukken. Hierbij is het belangrijk dat je een schoon stukje papier gebruikt. Dit moet je dan ongeveer 10 minuten er tegenaan houden (zonde van je tijd dus!)

– Wat je ook nog kan doen maar wat er niet zo charmant uit ziet, is het wondje schoon maken en er een pleister op plakken.

Wat moet je doen als het bloeden gestopt is

Als je het bloeden heb weten te stoppen, is het tijd om het scheerwondje en de huid te gaan verzorgen. Gebruik hiervoor een vochtinbrengende creme. De crรจme zorgt ervoor dat de huid meer vocht vasthoudt. Hierdoor kan je huid beter functioneren en versnel je het herstel van het scheerwondje. Gebruik absoluut geen aftershave of crรจme waar alcohol in zit. De meeste mannen denken hier juist goed aan te doen. Alcohol ontsmet maar het zorgt er ook voor dat de huid uitdroogt. Hierdoor krijgt de huid juist niet goedย  om te herstellen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Gebruik dus aluin om de kleine wondjes te stelpen . De stick even nat maken met water en het wondje aanstippen . Aluin ontsmet en zorgt ervoor dat het wondje samentrekt .Nog even een super tip: ik gebruik aluin al een jaar voor onder de oksels, totaal geen zweetgeur de hele dag meer. Even de stick nat maken met wat water, onder de oksels door halen en klaar! je bent de gehele dag verzekerd van een reukvrije oksel, de meeste deo’s zijn na een paar uur uitgewerkt. Al die dure en met allerlei drijfgassen gevulde deo’s kunnen de asbak in. Nog een voordeel het is heel goedkoop en super effectief. Nog een voordeel ( ik blijf met voordelen strooien..) na je scheerbeurt kan je lekker je geur gebruiken die je wilt zonder dat het in botsing komt met geurende deo’s. Probeer het eens je staat versteld. Ik gebruik alleen maar reukloze Aluin en dat combineert veel beter met een willekeurige after shave of ander geurende lijn. Groet John

  • Hey John,

    Aluin voor de oksels dat kende ik nog niet, bedankt voor de tip.

Written by Jan Willem Huffmeijer