MuziekMuziek

Top 5 beste styling producten voor mannen.

Als Barbier heb ik altijd een ruime keus aan styling producten tot mijn beschikking. Er zijn er heel erg veel en ik kan mij voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Ik geeft jullie graag mijn top 5 styling producten voor mannen met daarbij een uitleg hoe het beste je product kan gebruiken.

Top 5 styling producten voor mannen

1) Pomade. De pomade is voor mij de absolute nummer 1 dat komt doordat hij echt bijna voor iedereen geschikt is. De pomade is lange tijd helemaal weggedrukt door gels en wax maar met de trend van de oldschool kapsels zijn ze weer helemaal teug van weggeweest. Pomade is geschikt voor kortere kapsels die vragen om stevigheid denk aan een kuif of strak naar achter gekamde kapsels. Pomade breng je aan op droog haar en kan gemakkelijk uitgespoeld worden met water. (Suavecito, Reuzel en Brick)

DSC06029

2) Styling wax. Na de trend van het Pelle Kapsel zijn de strakke kapsels helemaal van nu. Deze strakke kapsels zijn goed te stylen met een pomade, een pomade mist alleen veel glans. Wil je een strak kapsel met veel glans dan is de vettere wax echt een uitkomst. De wax heeft veel verschillen binnen de eigen categorie, van harde en stevige wax tot wax die alleen maar glans geeft. Het uitspoelen van deze wax kost wel wat meer moeite dan met een pomade. Gebruik de was altijd in droog haar, deze wax is gemaakt op een olie basis en zal dus niet pakken op nat haar.

edgewax-groot

3) Styling gel. Tja heeft hij echt nog uitleg nodig?? Het blijft het best verkochte styling product voor mannen. Het geeft veel stevigheid en wordt hard, hoe hard wordt vaak aangeven doormiddel van een holdfactor. Let goed op met goedkopen gel deze kunnen schilfers in het haar geven.

goldwell_style_sign_lagoom_jam_150ml

4) Styling cream. Styling cream is een combi van een pomade en een wax. Het geeft wat stevigheid maar niet te veel. Het product is vaak mat en is dus ideaal voor een natuurlijke look. Bij krullen is de styling cream een super product beetje inkneden en je krullen blijven de hele dag super.

forming cream

5) Styling poeder. Dit product heeft wat moeite om voet aan de grond te krijgen in Nederland. De poeder geeft je haar het gevoel van een dagje strand. Nee je kan er dus niet de strakste kapsels mee creëren maar juist de nonchalante beach look. Nu de natuurlijke look langzaam aan terrein gaat winnen zou dit product weleens aan een opmars kunnen beginnen.

powder

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Mooie post,
    Dat de pomade op olie basis lastiger is om uit je haren ye wassen dat heb ik ontdek, na mij zeer positieve ervaringen met de pomade van reuzel (op waterbasis) heb ik ook de op olie basis pomade geprobeerd van murry’s om te stelen een erg goed product maar het er weer uit wassen is

  • Beste Ronald,

    Hahaha Murray’s is altijd heel lastig om uit het haar te wassen. Het enige wat goed werkt is Dreft. Het wassen met Dreft is niet echt heel goed voor je haar en huid dus doe dat niet te vaak. Pas alleen wel heel erg op met het laag op laag aanbrengen van de wax. Groeten Jan Willen

Written by Jan Willem Huffmeijer