MuziekMuziek

Felgekleurd haar bij mannen: geen kleur is te gek!

felgekleurd haar bij mannen

Felgekleurd haar bij mannen: geen kleur is te gek! Het lijkt toch weer een trend te gaan worden….felgekleurd haar. Deze trend zie je vooral onder de jongeren. Veel mannen verven al wel hun haar om zo hun grijze haren te verdoezelen maar nu hebben we het over het écht kleuren van je haar! Gekleurd haar waar je mee opvalt als je buiten loopt. Waarbij anderen hun nek verdraaien om naar jou te kunnen kijken. Deze manier van kleuren heeft niets te maken met het wegwerken van die paar grijze haren. Denk aan de kleuren roze, blauw, groen, geel, rood en ga zo maar door! Zou jij dit durven?

Felgekleurd haar bij mannen

Deze statement qua felgekleurd haar komt vanuit de jaren 80′ en begin jaren 90′. Zowel kleding, muziek en haartrends gaan steeds meer momenteel die richting weer op. Mannen met gekleurd haar waren toen….ja ja…geloof het of niet….super hip! Het lijkt nu ook weer te gaan gebeuren. In de muziek zie je al veel artiesten met gekleurd haar en ook op TikTok vallen de mannen en boys op met hun gekleurde kapsels.

Hoe verf je zelf thuis je haar

Hoe moet je als man nu eigenlijk zelf thuis je haar verven? Veel mannen die naar een barbershop of herenkapper gaan, zullen hier niet snel vragen om de mogelijkheden. Ook zijn mannen minder bedreven in het “thuis kleuren” van hun haar als de dames. Toch is het niet zo moeilijk als het lijkt. Zolang je maar een aantal regels in acht neemt. Onderstaande regels gelden overigens ook voor het “normaal” kleuren van je haar.

  • Verf je haar niet (meteen)te donker. Dit geeft een heel onnatuurlijk effect. Je eigen haarkleur is minder donker dan je vaak denkt.
  • Verf het liefst met twee kleuren of laat een beetje uitgroei zitten. Je eigen haar bestaat ook uit verschillende tinten. Wanneer je je haar in één kleur verft ziet het er ook erg “geverfd” uit. Neem twee kleuren die dicht bij elkaar liggen en verdeel dit door de donkere kleur over het gehele haar te gebruiken en de lichtere kleur in de punten.
  • Bij het blonderen van je kapsel kan je ervoor kiezen om niet het hele haar te verven. Dit geeft een speels effect.
  • Is je haar al gekleurd vraag dan je kapper of barbier om advies. Gekleurd haar opnieuw kleuren met een andere kleur kan namelijk echt heel verkeerd qua kleur uitpakken.
  • Wil je echt een gedurfde kleur, dan ontkom je er niet aan om eerst je haar te ontkleuren. Als je niet eerst je haar ontkleurd dan zal de “felle” kleur veel minder fel uitpakken.
  • Voor het ontkleuren kan je eigenlijk beter wel naar een kapper gaan die hier ervaring mee heeft.
  • Wanneer je haar gekleurd is gebruik een shampoo speciaal voor gekleurd haar, zo blijft de kleur langer mooi.
  • Gebruik een speciale kleurshampoo om de kleur intenser te houden. Deze shampoo heeft dan al de kleurpigmenten als de geverfde kleur van je haar. Dit is dus wel echt een andere soort shampoo dan een shampoo voor gekleurd haar. Zie het eerder als een soort kleurmasker.

felgekleurd haar bij mannen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer