MuziekMuziek

Voetverzorging mannen tips: 8 tips voor verzorgde voeten

voetverzorging mannen

Voetverzorging mannen: 8 tips voor verzorgde voeten. Tegenwoordig is het heel normaal dat je naar de barbier gaat om je baard en haar te laten verzorgen. Over de rest van de verzorging van de man wordt toch echt nog een beetje lacherig gedaan. Dit merkte ik ook met het artikel over de wenkbrauw verzorging. Gelukkig waren er een hoop positieve reacties maar ook een hoop ongein. Veel mannen vonden het belachelijk en de grootste onzin om thuis iets aan hun wenkbrauwen te doen.

Bij mij in de B4men Barbershop zijn veel mannen altijd echter heel erg blij als ik hun wenkbrauwen netjes maak. Ik ben benieuwd of de mannen die er lacherig over deden ook zo doen als hun barbier/kapper hun wenkbrauwen netjes wil maken of is het dan misschien toch wel prettig?

voetverzorging mannen  tips

Voetverzorging mannen

Voetverzorging is ook een onderwerp waar altijd heel lacherig over gedaan wordt. Nu de zomer echt in volle gang is worden er weer veel slippers/sandalen gedragen. De man staat niet echt bekend om zijn mooie voeten, dus moeten wij dubbel bewijzen dat we wel degelijk verzorgde voeten kunnen hebben. Niets is toch lelijker dan schimmelnagels en voeten met kilometers eelt in een slipper? Gelukkig kan je thuis zelf heel simpel je voeten verzorgen zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.

8 tips voetverzorging mannen

Basisbenodigdheden voetverzorging

Wat heb je eventueel nodig om thuis zelf je voeten te kunnen verzorgen:

  • teiltje
  • nagelborstel of (oude) tandenborstel
  • een eeltsteen, (voet)vijl of een voetrasp (die laatste gebruik ik zelf graag)
  • een vette voeten crème;
  • een teennagel knipper of eventueel een nagelschaartje

Hoe verzorg je thuis zelf je voeten

Tip 1 nagels knippen

Knip je nagels met een speciale nagelknipper. Deze zorgt ervoor dat de nagel recht wordt afgeknipt en daardoor heb je minder kans op ingegroeide nagels. Nadeel van je nagels knippen met een gewoon nagelschaartje is dat je in een bocht knipt. Daardoor krijg je juist een verhoogd risico op ingegroeide (teen) nagels

Tip 2 nagelriemen verzorgen 

Duw met een bokkenpootje je nagelriemen terug. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om je huid binnen te dringen en ontstekingen te veroorzaken.

Tip 3 eelt verwijderen

Verwijder eelt met een speciale eeltvijl of eelt verwijder crème. Ik gebruik zelf regelmatig de Ped Egg (voetrasp) en die werkt echt super! Hij verwijdert het eelt goed en vangt meteen heel hygiënisch het eelt op, waardoor niet heel je badkamer onder ligt met eeltschilfers. Vijl daarna je voeten nog even na om overtollige uitstekende kleinere eeltstukjes glad te maken.

Tip 4 haren op je tenen afscheren

Scheer eventuele haren op je tenen weg. Ik vind zelf haren op tenen echt verschrikkelijk. Maar dat is een persoonlijke tik waarschijnlijk.

Tip 5 neem een voetenbad

Dit is misschien niet heel mannelijk maar werkt wel heel erg goed voor verzorgde voeten. Dit kan je gewoon thuis voor de buis doen. Je neemt een teil met warm water (niet te heet, dit is slecht voor de huid) voeg een scheutje olijfolie toe en laat je voeten ongeveer een kwartiertje weken. Pak er een biertje bij of een goed glas whisky en je hebt een mannelijk momentje voor jezelf.

Tip 6 scrubben

Als je voeten geweekt hebben, gebruik dan een scrub speciaal voor de voeten om overtollige huidcellen en kleine eeltplekjes te verwijderen.

Tip 7 zachte voeten

Gebruik een crème of een beetje olijfolie om je voeten in te smeren en trek meteen daaroverheen je sokken aan. Door de warmte van je sokken kan de crème of olie goed intrekken. Het makkelijkst is om dit s’avond voor het slapen gaan te doen. Nee, ik houd geen sokken aan in bed, dan zijn ze allang weer uit!

Tip 8 voeten drogen

Droog je voeten goed af na het douchen of zwemmen. Als je je voeten niet goed afdroogt dan heb je een verhoogd risico op voetschimmel.

voetverzorging mannen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer