MuziekMuziek

Brick Pomade made by Rik’s Kapsalon. Review.

DSC06023
Pommades reviewd by B4men.nl

De Pomade, niet meer weg te denken

De oldschool kapsels zijn niet meer weg te denken (inspiratie nodig klik hier), maar bij al die oldschool kapsels heb je ook oldschool producten nodig. De pomade is zo’n product. Sinds de opkomst van de oldschool kapsels is ook de pomade weer helemaal terug van weggeweest. Ik denk ook dat het eigenlijk gewoon een vergeten product was, wat is ondergesneeuwd door alle nieuwe gels en waxen van de afgelopen jaren. De eigenschappen van de pomade zijn echter super voor het creëren van de oldschool kapsels. Nu moet er echter een gat gevuld worden, want echt veel keus heb je nog niet. Ik heb inmiddels al een aantal pommades beschreven ( suavecito / reuzel ). Een creatieve en ondernemende collega kapper Rik van Laar heeft dit gat in de markt ook gezien en hij is er ingesprongen. Hij heeft een tweetal pommades gemaakt die hij mij heeft gestuurd voor een review, tja en daar offer ik mij graag voor op!

 

DSC06005
Brick pomade review by b4men.nl

Brick Pomade

Brick pomade laat er geen twijfel over bestaan, brick is voor een oldschool kapsel. Het logo met de doodskoppen is echt oldschool en helemaal van nu. Het heeft dus ook echt iets stoers om op de plank in de badkamer te zetten.  Brick is in twee soorten te verkrijgen, een medium en een strong hold pomade. De medium pomade heeft een diep rode kleur en de strong hold een blauwe kleur. Beide ruiken erg lekker. Het is een frisse maar wel een uitgesproken geur, niet iedereen zal hiervan houden.

DSC06016
Brick pomade review by b4men.nl
DSC06011
Brick pomade review by b4men.nl
DSC06015
Brick pomade review by b4men.nl
DSC06017
Brick pomade review by b4men.nl

 

Het Gebruik van Brick Pomade

Brick medium pomade (de rode). Voor een medium pomade is deze pomade al aardig stevig. Ik persoonlijk vind dat super en dat zorgt ervoor dat ik ook mijn kapsel met deze pomade kan maken. Hij geeft een goede glans maar is zeker niet vet. Hij is erg makkelijk en zonder shampoo uit het haar te wassen. De kapsels die je hiermee maakt zijn kapsels die om heel veel stevigheid vragen…..denk aan de pelle kapsels. Deze kapsels moeten met een goede glans mooi in de scheiding blijven vallen. Daar is de Brick medium pomade perfect voor.

DSC06013
Brick pomade review by b4men.nl

 

Brick strong hold pomade (de blauwe). Op het eerste gevoel is hij niet heel veel steviger dan de rode Brick. Waarom dan de strong hold??…nou hij stijft wat meer op in het haar. Hij geeft dus meer stevigheid in het haar. Deze pomade zit dicht tegen gel aan. Maar waar gel echt hard wordt en breekbaar, blijft deze pomade flexibel in je haar. De glans in iets minder dan in de rode Brick. Ondanks zijn stevigheid blijft hij super makkelijker uit het haar te spoelen, zelfs zonder shampoo. De kapsels die je hiermee maakt vragen om meer stevigheid. Denk hierbij aan de kuif, die moet natuurlijk wel de hele dag blijven staan.

DSC06021
Brick pomade review by b4men.nl

 

Kortom Rik van Laar heeft met deze twee Pommades echt twee super producten afgeleverd. Wil je deze kopen dat kan natuurlijk bij Rik’s in de kapsalon klik hier, ook online zijn deze pommades te bestellen in de webshop Scheer&Zo klik hier (de Brick pomade staat vanaf 4 aug. op de site. kan je niet wachten dan moet je even bellen).

Voordeeltje+Wijk+bij+Duurstede++-+Rick's+kapsalon

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
 • 🙂 ken het product niet , wordt tijd dat ik me haar effe laat groeien en dan een nieuw modelletje er in 😉

 • Altijd een goed idee!! Binnenkort op de site de Trends voor het najaar.

 • Rik
  Even een berichtje
  Gaat om de pommade
  Neem even kontakt met me op
  Gr. Henk Andriesse

Written by Jan Willem Huffmeijer